'La La Land', een hedendaagse variant op de Hollywood-musical, 16 maart in Theater de Omval.
'La La Land', een hedendaagse variant op de Hollywood-musical, 16 maart in Theater de Omval.

9 & 14 maart

'Lion'

Theater De Omval

Een vijfjarige Indiase jongen raakt verdwaald in de straten van Calcutta, duizenden kilometers van huis. Hij overleeft veel uitdagingen, voordat hij geadopteerd wordt door een Australisch echtpaar. Meer dan twintig jaar later besluit hij om zijn Indiase familie op te sporen via Google Earth. Aanvang 20.00 uur, dinsdag ook om 14.00 uur.

zaterdag 11 maart

'Morgen klaart het op'

Theater De Omval 20.30 uur

Pepijn Schoneveld is terug. Vlijmscherp, openhartig, absurd en soms onverwacht poëtisch. Hij vertelt, zingt en maakt grappen over alle gedachten en emoties die we diep wegstoppen, maar die we niet kunnen ontkennen.

zondag 12 maart

Kerkdienst

De Ontmoeting 10.00 uur

Voorganger ds. L.J. Rasser uit Amsterdam. Er is een aparte dienst voor kinderen en opvang voor de kleinsten.

2e Zondag Veertigdagentijd

Sint Petrus' Bandenkerk 10.30 uur

Woord en Communie gezinsviering met het PeeBee kinderkoor. Voorganger is pastor H. Hartog.

Wandeling Pink Diemen

Diemerbos 14.00 uur

Zin om met mensen van Pink Diemen te wandelen in het Diemerbos en de Bijlmerweide? Verzamelen op de parkeerplaats aan de Muiderstraatweg (hoofdingang). De hond kan mee als die lekker kan meelopen met de groep. Aanmelden voor zaterdag 16.00 uur via pinkdiemen@gmail.com.

Maestro van Diemen

Theater de Omval 20.00 uur

Diemer Harmonie organiseert dirigeerwedstrijd. Vijf kandidaten zonder dirigeerervaring gaan het tegen elkaar opnemen door de Diemer Harmonie te dirigeren. Publiek mag met de jury en de orkestleden stemmen wie de titel Maestro van Diemen verdient. Kaarten € 10,-, t/m 16 jaar gratis, 65+ € 8,-, te reserveren via penningmeester@diemerharmonie.nl of te koop bij de kassa.

Woensdag 15 maart

Creatief voor kinderen

Kruidvat 13.00 uur

Iedere woensdag van 13:00 tot 14:30 uur creatief voor kinderen van 8-12 jaar. Bijvoorbeeld sieraden maken, kleien of tekenen. Kosten €1,-.

donderdag 16 maart

Financieel Café

OBA Diemen 14.00 uur

Voor hulp bij het aanvragen van DigiD, inschrijven bij Woningnet en reageren op een woning. Uitprinten van officiële documenten, bijvoorbeeld een bankafschrift. Het invullen van digitale formulieren. Het doorverwijzen naar andere hulpverlenende organisaties. Van 14.00-16.00 uur.

'La La Land'

Theater de Omval 20.00 uur

In deze hedendaagse variant op de klassieke Hollywood-musical, genomineerd voor 7 Golden Globes, vallen twee matig succesvolle artiesten na enige strubbelingen voor elkaar. Hun succes dreigt hen echter weer uit elkaar te drijven. Hoofdrolspelers Ryan Gosling en Emma Stone dragen 'La La Land' als een eigentijdse Fred Astaire en Ginger Rogers.

vrijdag 17 maart

Potje in De Schakel

De Schakel 12.30 uur

Op het menu staan een voorgerecht een Hollands stoofpotje met o.a. sperziebonen en als toetje kwarktaart met koffie. We gaan om 12.30 uur aan tafel, vanaf 12.15 uur kunt u naar binnen, kosten 5 euro. Aanmelden: 020-6953224 of potjevandebuurt@hotmail.com.

'Frisse Nostalgie'

Theater de Omval 20.30 uur

In 1969 leerden Haye van der Heyden en Erik Brey elkaar kennen in de brugklas van de middelbare school, om twaalf jaar later samen de groep Purper op te richten. Inmiddels staan ze al enige jaren met zijn tweeën op het toneel, nu met een prachtig en lichtvoetig muzikaal uur vol Nederlands populair cultuurgoed, opgebouwd uit hoogtepunten uit hun eerdere theaterprogramma’s. Van de mooiste en leukste amusementsliedjes van de twintigste eeuw – ruim veertig komen er in sneltreinvaart langs - tot een korte blik in de bundel van onze beroemdste gedichten, afgewisseld met korte sketches over de vrouw en het huwelijk.

zaterdag 18 maart

Cameretten Finalistentournee

Theater de Omval 20.30 uur

De strijd om de winst van Cameretten Festival 2016, dé cabaretkweekvijver van Nederland, is gestreden. De drie aanstormende cabarettalenten staan te popelen voor de finalistentournee. Laat je verrassen door vers cabarettalent en ontdek de topcabaretiers van morgen.

Stille Omgang

Sint Petrus' Bandenkerk 21.30 uur

Eucharistieviering met het Allegria en Hagunnankoor. Voorgangers pastor L. Nederstigt en diaken H. Hartog. Na de viering om ca. 23.00 uur met de tram naar het Spui om de Stille Omgang te lopen. Na terugkomst bij de kerk is er gelegenheid om na te praten in Café Het Pandje.