SV Diemen speelde in november met 2-2 gelijk tegen FC Weesp
SV Diemen speelde in november met 2-2 gelijk tegen FC Weesp Foto: Trudy Kroese

SV Diemen klopt DWS: 0-2

DIEMEN - Het eerste zondagteam van SV Diemen heeft een uitstekend resultaat geboekt door de uitwedstrijd tegen de nummer drie op de ranglijst DWS met 0-2 te winnen. SV Diemen leidde bij rust met 0-1.

De ploeg van trainer Gerrie Breugem kwam op voorsprong door een treffer van Giliano Eijken. Hij benutte een penalty. Na rust stelde SV Diemen de winst veilig. Giliano Eijken maakte 0-2 op aangeven van Bright Owusu.

Breugem is uiteraard tevreden met het resultaat. "De wedstrijd werd op natuurgras gespeeld en dat was toch even wennen. Wij kwamen na tien minuten spelen op voorsprong door een terechte penalty. DWS heeft een aantal heel goede spelers en kreeg voor rust enkele kansen. Keeper Dave Moen redde twee keer uitstekend. Na rust hebben wij goed gespeeld en zijn erin geslaagd drie punten te pakken. Wij spelen nu langere tijd met een ingespeelde ploeg en het overleg tussen de spelers is goed. Het is jammer dat diverse ploegen die in de middenmoot staan zondag eveneens hebben gewonnen, anders waren wij enkele plaatsen opgeschoven op de ranglijst." SV Diemen heeft na 17 duels 19 punten en blijft op de elfde plaats staan van de derde klasse C. Maar door de overwinning bij DWS en de overige uitslagen in de poule heeft SV Diemen meer afstand genomen van de ploegen die eveneens degradatie willen voorkomen. ASV Arsenal verloor voor eigen publiek met 2-3 van VVH Velserbroek en staat met 16 punten uit 17 duels op de twaalfde plaats. Fortis verloor de uitwedstrijd tegen Olympia Haarlem (2-3) en staat voorlaatste met 14 punten uit 17 wedstrijden. VVA/Spartaan verloor de thuiswedstrijd tegen Laren '99 (3-5) en blijft hekkensluiter. De Amsterdammers hebben na 15 wedstrijden slechts 7 punten. SV Diemen speelt op zondag 12 maart opnieuw een uitwedstrijd. SV Diemen gaat dan op bezoek bij FC Weesp (aanvang 14.00 uur). FC Weesp verloor verrassend met 3-1 van Sporting Martinus en staat met 35 punten uit 17 wedstrijden op de tweede plaats. FC Weesp duelleert samen met koploper Bloemendaal om de titel in de derde klasse C. Bloemendaal ging zondag keihard onderuit bij Roda '23 (5-1) en heeft na 17 wedstrijden 36 punten.