SV Zeeburg valt aan.
SV Zeeburg valt aan. Foto: Trudy Kroese

SV Zeeburg klopt concurrent

DIEMEN - Het eerste damesteam van SV Zeeburg heeft de thuiswedstrijd tegen Berdos met 22-19 gewonnen. Bij rust leidden de bezoeksters met 11-12.

SV Zeeburg stond voor de wedstrijd op de derde plaats van de ranglijst in de hoofdklasse van de zaalcompetitie met een punt voorsprong op nummer vier Berdos. Het was dus zaak om geen punten in te leveren.

SV Zeeburg verloor eerder dit seizoen de uitwedstrijd tegen Berdos met 20-16. De ploeg uit Diemen maakte toen een inspiratieloze indruk. SV Zeeburg wilde voor eigen publiek revanche nemen.

SV Zeeburg startte zwak in Sporthal Diemen. De thuisploeg verdedigde aanvankelijk slecht en Berdos nam een 1-4 voorsprong. Na een fantastische aanval die tot een treffer leidde, ging bij de speelsters van SV Zeeburg de knop om. SV Zeeburg begon aan een inhaalrace en kwam langszij. Maar Berdos bepaalde de ruststand op 11-12.

Tempo
In de tweede helft voerden beide teams het tempo op. SV Zeeburg slaagde er steeds vaker in om door de verdediging van Berdos heen te dringen en nam een voorsprong van vier punten. Hierna werden SV Zeeburg en Berdos op de poef gesteld omdat beide team diverse tijdstraffen van twee minuten kregen.

De slotfase van het duel was spannend, maar de vechtersmentaliteit van de speelsters van SV Zeeburg gaf de doorslag. SV Zeeburg won het duel met 22-19 en kon twee punten aan het totaal toevoegen. Na achttien duels is Kras/Volendam koploper in de hoofdklasse met 33 punten. Geel Zwart en SV Zeeburg volgen met 24 punten. Het doelsaldo van Geel Zwart is beter dan dat van de ploeg uit Diemen. Berdos staat met 21 punten op de vierde plaats. De dames van SV Zeeburg komen dit seizoen voor het eerst uit in de hoofdklasse van de zaalcompetitie en presteren goed.

Zondag gaat SV Zeeburg op bezoek bij Geel Zwart. Het wordt een cruciaal duel. De wedstrijd in 't Zand in Noord-Holland begint om 13.00 uur.