SV Diemen verloor eerder dit seizoen van DWS.
SV Diemen verloor eerder dit seizoen van DWS. Foto: Trudy Kroese

SV Diemen wacht zwaar duel

DIEMEN - SV Diemen speelt zondag een uitwedstrijd tegen DWS. Het duel in Amsterdam-West begint om 14.30 uur.

SV Diemen kwam zondag niet in actie omdat de KNVB een inhaalprogramma had vastgesteld. In de derde klasse C werden twee inhaalduels gespeeld. DWS won met 0-2 bij Olympia Haarlem en VVA/Spartaan verloor voor eigen publiek met 0-1 van Sporting Martinus.

SV Diemen wacht zondag een lastig duel. DWS heeft na 16 duels 26 punten en staat op de derde plaats van de ranglijst. Bloemendaal is met 36 punten lijstaanvoerder, FC Weesp staat met 35 punten op de tweede plaats. SV Diemen staat met 16 punten uit 16 duels op de elfde plaats. ASV Arsenal heeft evenveel punten als SV Diemen maar een minder doelsaldo en staat op plek twaalf. Fortius staat met 14 punten op de dertiende plaats.

VVA/Spartaan is na de nederlaag tegen Sporting Martinus nog dieper in degradatiegevaar geraakt. De ploeg uit Amsterdam heeft zeven punten. VVA/Spartaan kwam pas veertien keer in actie.

SV Diemen speelde in september 2016 thuis tegen DWS. De Amsterdammers toonden zich toen sterker en wonnen afgetekend met 2-5.

SV Diemen speelde dinsdagavond een oefenwedstrijd tegen het eerste zaterdagteam van OFC. Het team uit Oostzaan komt uit in de derde klasse. De wedstrijd eindigde in 2-2. Bij rust was de stand 1-1. Voor SV Diemen scoorden Giliano Eijken en Jesse Ringelberg. SV Diemen speelde een groot deel van de tweede helft met tien man doordat een speler was uitgevallen. De bezoekers kregen diverse kansen die niet werden benut.

SV Diemen-trainer Gerrie Breugem kan in de wedstrijd tegen DWS geen beroep doen op middenvelder Kai Minnema en aanvaller Niels Verheul. "Bij Kai is een arm uit de kom geschoten en hij wordt geopereerd aan zijn schouder. Daarna moet hij revalideren. Hij zal pas volgend seizoen weer inzetbaar zijn. Niels heeft last van een hamstring en kan zondag niet spelen. Hij sluit volgende week weer bij de groep aan."