Speelsters van dames 1 van De Meeuwen.
Speelsters van dames 1 van De Meeuwen. Foto: Trudy Kroese

Dames De Meeuwen actief in sportschool

DIEMEN - Het eerste damesteam van De Meeuwen debuteert dit seizoen in de eerste klasse. De dames draaien goed mee in de competitie en staan op de vijfde plaats. De selectie traint twee keer per week in het water van het zwembad in Sportcentrum Wethouder F.B. Duran en tevens een keer per week in TrainMore in Diemen.

De selectie van dames 1 en TrainMore zijn in oktober 2016 een samenwerking aangegaan. De sportschool heeft de selectie vijftien sportabonnementen geschonken. De dames zijn in november gestart met de wekelijkse training in TrainMore. Sanne Winchester is keepster en aanvoerster van het eerste damesteam van De Meeuwen. "Wij krijgen training van personal trainer Jurjen van Leeuwen. Hij heeft voordat wij begonnen naar onze trainingen en wedstrijden gekeken en daarna een speciaal programma voor ons samengesteld. Dat programma heet Sport Specifiek. Tijdens de trainingen in TrainMore doen wij oefeningen die specifiek op waterpolo zijn gericht. De oefeningen maken bijvoorbeeld onze werparm sterker en zorgen er ook voor dat wij sneller gaan zwemmen."

Een groot deel van de selectie traint een keer per week onder leiding van Jurjen van Leeuwen. De speelsters merken dat de trainingen een positieve invloed hebben op hun prestaties tijdens wedstrijden. "De speelsters die veel bij Jurjen trainen zijn inderdaad sneller gaan zwemmen en harder gaan gooien. Ik vind het bijzonder dat de resultaten van die trainingen zo snel zichtbaar zijn", aldus Sanne. Zij is van mening dat de extra trainingen van de selectie van de dames van De Meeuwen in TrainMore een positief effect hebben op de resultaten van het team. "Wij spelen dit seizoen voor het eerst in de hoofdklasse en draaien goed mee. Dat zal zeker ook door die extra trainingen in TrainMore komen."

Het eerste damesteam van De Meeuwen speelt de eerstvolgende wedstrijd op zaterdag 11 maart. De ploeg speelt dan thuis tegen HBW/IJsselmeer. De wedstrijd in Sportcentrum Wethouder F.B. Duran begint om 20.20 uur.