Afbeelding
Foto:

Elliëtte Kreek

Eigenaresse
Bijzonder Kindercoaching
43 jaar
Diemenaar sinds 1997

Wat doe je precies als coach?
"In mijn praktijk begeleid ik ouders én kinderen waarbij het even niet zo lekker loopt. Samen kijken we naar de hulpvraag en onderzoeken we waar verandering in mag komen. Het geluk van kinderen staat niet op zich. Ouders zijn onderdeel van hun levensgeluk. Het is dus zinvol om alle aspecten te bekijken, daarbij gaat het niet over goed of fout. In mijn praktijk ondersteun ik kinderen om bij zichzelf te blijven én ouders in het omgaan met hun eigen specifieke issues. Zodat ouders weer kunnen ontspannen en kinderen weer kunnen huppelen."

Wat zijn jouw hobby's?
"Ik ben op de eerste plaats een levensgenieter. Ik geef elke woensdag voetbaltraining aan kinderen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking bij Only Friends in Amsterdam. Daarnaast tennis ik bij ATVD. Ik vind ATVD een leuke vereniging. Wat tennis betreft ben ik een beginneling, maar het begint te komen."

Wat is jouw favoriete plek in Diemen?
"Het Diemerbos. Ik loop daar vaak met de honden. Het Diemerbos heeft zich de laatste 20 jaar enorm ontwikkeld. Toen ik er 20 jaar geleden voor het eerst kwam stonden er bij wijze van spreken dunne stokken. Het is door de jaren heen echt een bos geworden."

Bij welke winkel kom je graag?
"Bij IJssalon Donatella in de Arent Krijtsstraat. Ze verkopen daar heerlijk ijs en de mensen die er werken zijn erg vriendelijk."

Wat kan er beter voor jongeren in Diemen?
"Veel zaken zijn hier goed geregeld. Er zijn de laatste tijd steeds meer speelplekken voor jongeren bijgekomen, bijvoorbeeld in park De Omloop in Diemen-Noord en in Diemen-Zuid. Maar voor tieners is er weinig. Er zijn tieners die graag ergens heen gaan om elkaar te ontmoeten. Denk aan een buurtsoos. Zo'n voorziening is hier niet."