Het team van Papa John's.
Het team van Papa John's.

Team Papa John's gelooft erin

DIEMEN - Pizzeria Papa John's in winkelcentrum Diemerplein is nu ruim vier weken open. De franchisehouders en het personeel zijn tevreden en hebben veel leuke reacties ontvangen.

De broers Ismail el Yazidi (31) en Zakaria el Yazidi (29) zijn franchisehouders van Papa John's in Diemen. Zakaria: "Ismail en ik wonen in Amsterdam, maar hebben zes jaar in Diemen gewoond en hebben een band met deze gemeente. Mijn broer en ik hebben lange tijd bij een Italiaans restaurant in Amsterdam gewerkt. Wij hebben enige tijd geleden besloten om franchisehouder van deze zaak te worden omdat het concept ons aanspreekt. Wij maken gebruik van verse ingrediënten en dat maakt onze pizza's beter en smaakvoller dan die van andere ketens. Papa John's heeft wereldwijd maar liefst 5.000 winkels en is een van de grootste pizzaketens in de wereld. Ismail en ik hebben een speciale opleiding van drie maanden gevolgd. Die opleiding vond plaats bij Papa John's in de Rijnstraat in Amsterdam."

Verse ingrediënten
Klanten van Papa John's kunnen zelf zien hoe hun pizza wordt bereid. Er wordt een bodem van deeg gemaakt en vervolgens worden er verse ingrediënten zoals groenten aan toegevoegd. Daarna wordt de pizza in de oven gebakken. Zakaria: "Wij zijn zeven dagen per week van 11.30 uur tot 23.00 uur geopend. Klanten kunnen tot 22.30 uur telefonisch een pizza bestellen. Het is mogelijk om tot 23.00 uur een pizza af te halen. Wij hebben elke week nieuwe aanbiedingen, zoals bijvoorbeeld lunchaanbiedingen."

Koeriers
Zakaria vertelt dat Ismail en hij zo'n twintig mensen in dienst hebben, onder wie zes koeriers. De meeste personeelsleden werken parttime. "Onze koeriers leveren bestellingen af in Diemen, Duivendrecht, Amsterdam-Zuidoost en in een groot deel van Amsterdam-Oost."

Cocktailbar
De opening van Papa John's vond op maandag 30 januari plaats. Dit ging niet onopgemerkt voorbij. De eerste honderd pizza's werden gratis weggegeven en voor de zaak stond een cocktailbar. Twee ervaren bartenders serveerden heerlijke frisse cocktails en schonken stukken pizza aan klanten van het winkelcentrum.

Positieve reacties
"Wij zijn tot dusver tevreden", aldus Zakaria. "Wij ontvangen veel klanten en krijgen positieve reacties. Het team is nu volledig op elkaar ingespeeld."