Afbeelding
Foto:

Petra Lagrand

Pedicure
53 jaar
Diemenaar sinds 1965

Wat doe je in het dagelijks leven?
"Ik werk als pedicure, zowel medisch als cosmetisch. Ik werk zelfstandig in de zaak van opticien New Look in de Arent Krijtsstraat en daarnaast werk ik ambulant in het Leo Polakhuis in Amsterdam."

Wat zijn jouw hobby's?
"Eigenlijk is mijn werk mijn hobby. Daarnaast kook ik graag. Het liefst gerechten uit mediterrane landen."

Waar doe je de dagelijkse boodschappen?
"Bij Deen in winkelcentrum Diemerplein. Ik vind Deen een goede zaak waar een prettige sfeer hangt. Het personeel van Deen vind ik erg aardig en heel behulpzaam. Als je in Deen bent voel je dat het een goed bedrijf is."

Wat is jouw favoriete plek in Diemen?
"Ik loop graag met de hond over de dijk in de omgeving van de Nuon-centrale. Verder vind ik Fort Diemerdam met Puur een mooie plek."

Wat is jouw favoriete vakantieland?
"Griekenland. Ik ben daar vaak geweest en het bevalt mij daar heel goed. Ik vind de natuur en de cultuur mooi en ook de sfeer. De mensen in Griekenland hebben een prettige levensinstelling."

Heb je veel met Amsterdam?
"Ja. Ik heb vroeger op het Pieter Nieuwland College in Amsterdam-Oost gezeten. Ik vind Amsterdam-Oost nog steeds een heel leuke buurt. Daarnaast kom ik regelmatig in het centrum van Amsterdam. Ik kom graag in de Bijenkorf en omgeving en haal soms eten in het centrum."

Wat kan er beter in Diemen?
"Meer gezelligheid en meer begrip tussen de ouderen en de jeugd. Er wonen veel ouderen in Diemen en een aantal van hen klaagt nogal eens over de jeugd. Dat is helemaal niet nodig."