Jesse Ringelberg in actie.
Jesse Ringelberg in actie. Foto: Trudy Kroese

SV Diemen speelt gelijk: 2-2

DIEMEN - SV Diemen heeft voor eigen publiek met 2-2 gelijkgespeeld tegen Sporting Martinus. Bij rust leidde SV Diemen met 2-0. SV Diemen is komend weekeinde vrij.

SV Diemen speelde een goede eerste helft. De thuisclub kreeg een strafschop na een overtreding tegen Marco Moelee. Bright Owusu benutte de strafschop. Verdediger Jeroen Letteboer bracht de stand na een voorzet van Marco Moelee op 2-0. Sporting Martinus miste na de pauze een penalty. Doelman Abe Molewijk stopte de strafschop. Daarna kwamen de bezoekers terug tot 2-1 en maakten in de slotminuut gelijk.

Kansen niet benut
Gerrie Breugem, trainer van SV Diemen: "Toen wij met 1-0 leidden hebben wij zeker drie kansen gecreƫerd die wij niet hebben benut. Maar ook Sporting Martinus heeft een aantal kansen gekregen. In de tweede helft maakte Sporting Martinus 2-1 en in de laatste minuut werd het gelijk. Na een corner werd de bal ingekopt. Wij misten zondag keeper Dave Moen en verdediger Jelle de Wild, die beiden afwezig waren. Middenvelder Kai Minnema ontbrak wegens een blessure. Hoewel ik ervan baal dat we de voorsprong niet hebben kunnen vasthouden, is een gelijkspel gezien de spelers die wij misten geen slecht resultaat."

SV Diemen staat op de elfde plaats van de ranglijst van de derde klasse C. SV Diemen heeft na zestien duels zestien punten. Concurrent ASV Arsenal speelde met 2-2 gelijk bij Laren '99. ASV Arsenal heeft eveneens zestien punten uit zestien duels maar een slechter doelsaldo dan SV Diemen en staat op de twaalfde plaats. Fortius verloor voor de thuiswedstrijd tegen Roda '23 met 3-4 en staat op de dertiende plek. De ploeg uit Amsterdam-Oost heeft na zestien wedstrijden veertien punten. VVA/Spartaan verloor met 8-5 van SV Ouderkerk en blijft hekkensluiter. De ploeg heeft zeven punten, maar kwam pas dertien keer in actie. Zondag is er een inhaalprogramma. SV Diemen komt dan niet in actie.

SV Diemen speelt op dinsdagavond 28 februari een vriendschappelijk duel tegen OFC. De wedstrijd wordt in Oostzaan gespeeld en begint om 20.00 uur.