Verkeersregelaars regelden het verkeer tijdens de storing en het onderhoud vorige week.
Verkeersregelaars regelden het verkeer tijdens de storing en het onderhoud vorige week.

Spoorwegovergang

Vervolg van de voorpagina.

"Dubbele overwegbomen zorgen dat er niet geslalomd kan worden. Om te garanderen dat er geen voertuigen en personen 'opgesloten' raken is er een radar geïnstalleerd die scant of de overweg vrij is als deze geactiveerd wordt. Deze overweg is qua systeem en installatie complexer dan een reguliere AHOB, met spoorbomen die maar één weghelft afsluiten. Dat merken we als er storingen optreden", aldus ProRail.
Overigens wordt deze overweg op termijn een spooronderdoorgang. De bouw start volgens de planning in 2018 en de passage wordt naar verwachting in 2021 opgeleverd.

Onrust
Onder omwonenden van de spoorwegovergang is onrust ontstaan over een brief van ProRail. Daarin wordt de suggestie gewekt dat er tijdens een groot aantal nachten in maart, april, mei en juni inspectie van het spoor plaatsvindt en onderhoudswerkzaamheden worden verricht. "De brief is onduidelijk geformuleerd. Het gaat om een aantal nachten die gereserveerd zijn voor inspectie en onderhoud van het spoor op het hele traject tussen Amsterdam en Almere. Wat Diemen betreft gaat het om een klein aantal nachten waarin er inspectie plaatsvindt en zo nodig onderhoudswerkzaamheden worden verricht."