Afbeelding

Buitenlust te koop

Niet iedereen weet dat de wijk Buitenlust vernoemd is naar de boerderij die daar ooit stond. In 1918 ging de boerderij na een sterfgeval in de verkoop. Om precies te zijn, dinsdag 20 april om half twaalf in Koffiehuis De Reiger in Diemerbrug. De boerderij werd als volgt aangeprezen: "De Hofstede Buitenlust te Diemen aan de Oud Diemerlaan nabij den Hollandschen Spoorweg en tegenover de School met den Bijbel en strekkende tot aan der Diem en de Ringvaart van Watergraafsmeer, groot 20 Hectaren, 96 Aren, 80 centi-Aren.

Te zien Woensdags en Donderdags: de gebouwen van 10 -12 uur, het land den geheelen dag.

Conditiën 8 dagen vóór de verkooping verkrijgbaar en ter inzage bij den Notaris, Middenweg 34 te Watergraafsmeer en in gemeld koffiehuis."

In 1970 werd een in bouwkundig uitstekende staat Buitenlust gesloopt voor nieuwbouw. Er waren nauwelijks protesten. Het was de tijdgeest van de jaren zestig en zeventig: rücksichtslos afbreken en vernieuwen. Op deze locatie verrees in 1975 een geheel nieuwe woonwijk met de naam Buitenlust. De wijk is goed op de prentbriefkaart te zien, ten noorden van de spoorlijn.