Afbeelding
Foto:

Louis (Loek) Biesbrouck


Ondernemer
79 jaar
Diemenaar sinds 1969

U werkt nog?
"Mijn loopbaan is erg uiteenlopend geweest. Nadat ik het schoonmaakbedrijf van mijn vader had overgenomen, heb ik mijn studie belastingrecht afgemaakt. Ik ben fiscaal jurist, maar heb ook nog 25 jaar als bemiddelaar in onroerend goed huizen verkocht in Spanje. Sinds negen jaar ben ik bezig met de verkoop van infraroodverwarmingsproducten."

Wat zijn uw hobby's?
"Vooral sport. Ik geef les bij judovereniging Luki Goshi in de Sporthal Wethouder Verheij in Amsterdam-Oost. Ik ben in die buurt geboren en opgegroeid. Ik heb de vijfde dan in judo en de vierde dan in jiujitsu. Ik geef judolessen en ook katalessen. Deze laatste zijn lessen voor de zwarte band. Daarnaast tennis ik twee keer per week bij TVDZ in Diemen. Ik zit ook in de redactiecommissie van het clubblad van de vereniging: de Ace."

Waar doet u uw boodschappen?
"Bij de Jumbo in Diemen-Zuid. Dat vind ik een prettige winkel. Ook vind ik het goed dat je daar gratis kunt parkeren. Ik erger me aan de voortdurende prijsverhogingen voor het betaald parkeren in het centrum en dat invaliden hier ook moeten betalen, terwijl het in Amsterdam gratis is."

Wat vindt u de mooiste plek in Diemen?
"Ik vind het Diemerbos mooi, al kom ik daar te weinig. Ik heb moeite om lange afstanden te lopen."

Wat leest u graag?
"Detectives zoals Ludlum. Ik lees elke nacht tussen 00.30 uur en 01.30 uur. Mijn vrouw ligt dan in bed en dan wil ik geen televisie meer aanzetten."

Wat kan er beter in Diemen?
"Het parkeren in het centrum dus en de veiligheid. Wij wonen in Diemen-Zuid en in de omgeving van onze woning zijn veel slecht verlichte en onverlichte paden. Daar zou iets aan moeten worden gedaan. Daarnaast laten mensen hun hond zijn behoefte doen op die paden. Andere mensen lopen het risico om in die hondendrollen te trappen."