Diemer Harmonie speelt voor één keer met -vijf- andere dirigenten.
Diemer Harmonie speelt voor één keer met -vijf- andere dirigenten. Foto: Trudy Kroese

Wie wordt in maart
de 'Maestro van Diemen'?

DIEMEN - Vijf dappere kandidaten zonder dirigeerervaring gaan de strijd aan om de titel 'Maestro van Diemen'. De Diemer Harmonie bestaat dit jaar 120 jaar en organiseert de dirigeerwedstrijd.

De vijf kandidaten zijn: Peter Roest (voormalig lid van Edog), Dagmar Terpstra (theatermaker), Marinus van Dijk (oud-voorzitter winkeliersvereniging Diemerplein), Ellen van den Tol (voorzitter Muziekschool Diemen) en Steven Dijk (voorzitter Kunstzin en voormalig wethouder Diemen). Zij krijgen tweemaal les van de vaste dirigent van de Diemer Harmonie, Vincent van den Bijlaard. Op 12 maart laten ze zien wat ze kunnen als ze, met publiek erbij, de harmonie dirigeren in Theater De Omval. Het publiek mag, samen met de orkestleden en de jury, bestaande uit dirigent Vincent de Kort, Dirk van der Niet (oud-dirigent Diemer Harmonie) en klarinettiste Céleste Zewald, stemmen wie de titel 'Maestro van Diemen' verdient.

Ook nieuwsgierig hoe de kandidaten het doen? Kaarten reserveren kan via penningmeester@diemerharmonie.nl of zijn voor het concert te koop bij de kassa.