De selectie van dames 1 van De Meeuwen.

Goede resultaten De Meeuwen

DIEMEN - Het eerste damesteam van De Meeuwen heeft voor eigen publiek met 3-3 gelijkgespeeld tegen Aquarijn. Het eerste herenteam van De Meeuwen boekte een 8-5 overwinning op koploper ZPC Amersfoort: 8-5.

De dames van De Meeuwen ontvingen het sterke en hooggeplaatste team van Aquarijn. Eerder dit seizoen verloor De Meeuwen de uitwedstrijd in Nieuwegein met 9-5. De ploeg uit Diemen was van plan om revanche te nemen. De Meeuwen en Aquarijn begonnen beide meteen met een hele press, een tactiek waarbij een ploeg geen enkele speler van de tegenpartij vrij laat zwemmen. Het is een speelwijze die erg vermoeiend is.

De Meeuwen was aanvankelijk iets sterker. De thuisploeg nam in de tweede periode een 1-0 voorsprong door een treffer van Jannie Spijker: 1-0. Sophia Lunenburg benutte een strafworp en bracht de stand op 2-0. Vlak daarna wisten de dames van Aquarijn tweemaal van een 'man'-meersituatie te profiteren: 2-2.

Aan het begin van de derde periode wist Tessa Coumou op fantastische wijze een doelpunt te forceren. De treffer bracht De Meeuwen op een 3-2 voorsprong. Halverwege de derde periode kwam Aquarijn weer terug door een snoeiharde backhand: 3-3. Na een paar prachtige reddingen van keepster Sanne Winchester bleef deze stand staan. De dames van Aquarijn hadden inmiddels een halve pressverdediging opgesteld, waardoor De Meeuwen op de aanvallende helft niks meer kon betekenen. In de bloedstollende laatste minuten veranderde er niets meer aan de stand.

Heren
De heren van De Meeuwen Diemen speelden een goede wedstrijd tegen een sterke tegenstander. De thuisclub nam in de eerste periode een 3-1-voorsprong. Nadat De Meeuwen op 4-2 was gekomen, wist ZPC Amersfoort langszij te komen: 4-4. De Meeuwen nam opnieuw het initiatief en liep in de derde periode uit naar 6-4. In de laatste periode werd het spannend. Nadat de bezoekers 6-5 hadden gemaakt, scoorde De Meeuwen drie keer en won overtuigend: 8-5.