Discozwemmen.
Discozwemmen. Foto: Trudy Kroese

zaterdag 11 februari

Repair Café Diemen

Zorgcentrum De Diem 14.15 uur

Je hebt het zelf vast ook weleens meegemaakt: iets gaat stuk en repareren is te duur. Terwijl er soms misschien maar iets heel kleins kapot is. Zonde om het weg te gooien en een nieuwe te moeten kopen. Het Repair Café lost dat op een leuke en gezellige manier op: kom ermee langs en we kijken of het door onze vrijwilligers alsnog gerepareerd kan worden. Repareren is gratis, maar een bijdrage wordt zeer op prijs gesteld.

#Life

Theater De Omval 20.30 uur

Oldenosborn (winnaar Cameretten 2014) bestormt de theaters met hun eerste avondvullende voorstelling '#LIFE'. In '#LIFE' buigen Lize van Olden en Anna Hermanns zich over de grote vraag: hoe te leven? Oldenosborn gaat de strijd aan met het egocentrisme, de angst voor het cliché en het heimelijk verlangen naar een overzichtelijk leven. Naar zichzelf zoekende hipsters, multitaskende bakfietsmoeders en overspannen wereldverbeteraars passeren de revue. Hilarisch, ontnuchterend, confronterend en troostend.

zondag 12 februari

Kerkdienst

De Ontmoeting 10.00 uur

Voorganger: drs E.E. Aarsen-Schiering.

Viering

Sint Petrus' Bandenkerk 10.30 uur

Woord- en Communieviering met het Hagunnan koor, voorganger is pastor H. Hartog.

Open Podium

Theater De Omval 12.30 uur

Open Podium zondag 12 februari 2017 in Theater De Omval. Ook dit jaar biedt het Open Podium weer een gevarieerd programma door een reeks deelnemers namens de vele culturele verenigingen en organisaties in Diemen. Na de opening door burgemeester Erik Boog en het slagwerkensemble van de Muziekschool Diemen zijn er diverse dansoptredens, een Talentenshow en is er aandacht voor beeldende kunst. Het koor Carpe Diem viert haar 50-jarig jubileum alvast met een kort optreden en ook het Diemer Orkestje, het leerorkest van de Muziekschool, laat van zich horen. Dit alles en nog veel meer is er te beleven deze middag. De zaal gaat open om 12.30 uur en de toegang is gratis. Het hele programma kunt u vinden op www.muziekschooldiemen.nl.

dinsdag 14 februari

'Waterboys'

Theater De Omval 14.00 uur en 20.00 uur

'Waterboys' vertelt het intens grappige en ontroerende verhaal van misdaadromanschrijver Victor en zijn cello spelende zoon Zack. Op dezelfde dag door hun vrouwen het huis uitgezet, moeten de mannen zichzelf en hun relatie opnieuw zien uit te vinden tijdens een turbulente reis naar Schotland ter promotie van Victors nieuwste boek. Een film over een vader die maar niet volwassen wil worden en zijn zoon die het leven wat minder serieus zou moeten nemen. Hoofdrollen in deze film van Robert Jan Westdijk (Zusje, Phileine zegt Sorry) worden vertolkt door Leopold Witte (Gooische Vrouwen, Ventoux, Dokter Deen), aanstormend talent Tim Linde en de Schotse actrices Helen Belbin en Julie McLellan. Met soundtrack en special appearance van de vermaarde band The Waterboys (The Whole of the Moon).

woensdag 15 februari

Cursus over opvoeden

De Brede HOED

Een cursus Positief Opvoeden volgens de methode Triple P helpt oorzaken van gedragsproblemen van kinderen te herkennen en leert u hoe u gewenst gedrag bij kinderen kunt stimuleren. Het biedt daarnaast de mogelijkheid om ervaringen uit te wisselen met andere ouders die voor dezelfde, soms moeilijke, taak staan als u. De cursus bestaat uit 5 wekelijkse groepsbijeenkomsten van 2 uur, waarin u opvoedingsvaardigheden leert, hoe u de ontwikkeling van uw kind kunt stimuleren en het geeft handvatten die u in bijna elke situatie kunt gebruiken. De groep bestaat uit ongeveer 10 deelnemers. Voor ouders met kinderen van 0-12 jaar. Er zijn 5 bijeenkomsten op woensdagavond om 19.30 uur in De Brede HOED en 2 telefonische afspraken. Er zijn geen kosten aan deze cursus verbonden. Informatie en aanmelding bij Henny van Emmerik, pedagogisch adviseur GGD Diemen. hvemmerik@ggd.amsterdam.nl.

donderdag 16 februari

Financieel Café

OBA Diemen 14.00 uur

Voor hulp bij het aanvragen van DigiD, inschrijven bij Woningnet en reageren op een woning. Uitprinten van officiële documenten, bijvoorbeeld een bankafschrift. Het invullen van digitale formulieren. Het doorverwijzen naar andere hulpverlenende organisaties. Van 14.00-16.00 uur.

vrijdag 17 februari

Discozwemmen

Sportcentrum F.B. Duran 19.30 uur

Discozwemmen voor kinderen tot en met 14 jaar.