Het Open Podium in 2014.
Het Open Podium in 2014. Foto: Trudy Kroese

Cultuur tijdens Open Podium

DIEMEN - In Theater De Omval vindt op zondag 12 februari het Open Podium plaats. Het culturele evenement duurt van 12.30 uur tot 18.00 uur.

Het Open Podium wordt georganiseerd door de Muziekschool Diemen, Theater De Omval en de Stichting Welzijn Diemen (SWD). Het Open Podium biedt ook dit jaar weer een gevarieerd programma met deelnemers van de vele culturele verenigingen en organisaties in Diemen.

Muziekschool
De Muziekschool Diemen zal vertegenwoordigd zijn door optredens van het slagwerkensemble en Het Diemer Orkestje. Ook zijn de saxofonisten van de Diemer Harmonie weer aanwezig en zijn er vocale, dansante en combo-optredens en presentaties van beeldende kunst. Het koor Carpe Diem, dat dit jaar 50 jaar bestaat, geeft een korte uitvoering ter inleiding van hun jubileumjaar, Moving Harmony geeft een danspresentatie en er is een afvaardiging van het MDM jazzorkest die een optreden verzorgt. Nieuw tijdens deze editie van het Open Podium zijn het a-capella dameskwartet Diemer Diamonds en dans- en musicaluitvoeringen door OnPoint Dancelab, Stars2Go en Motion Dance Studio.

Het Open Podium wordt gepresenteerd door leden van Theatergroep Diemen.

Theater De Omval gaat zondag om 12.30 uur open. Burgemeester Erik Boog verricht om 13.00 uur de opening. Daarna is er een optreden van het slagwerkensemble van de Muziekschool Diemen. Om 13.10 uur is er een presentatie en expositie van beeldende kunst door Ella de Nijs en Kees Kasbergen. Voor kinderen is er vanaf 13.20 uur een knutselworkshop die door Ellen Hendrikx-de Hart wordt gegeven en een speur- en ontdekkingstocht die door de Stichting Welzijn Diemen is georganiseerd. Het programma gaat om 13.30 uur door met een voorstelling van OnPoint Dancelab. Voor de jeugd vindt tijdens het Open Podium ook de Talentenshow van de Stichting Welzijn Diemen plaats. Kinderen van zes tot en met veertien jaar die met passie een hobby beoefenen zoals dansen, zingen, acteren, goochelen, acrobatiek en muziek maken, kunnen zich hiervoor opgeven via de website van de Stichting Welzijn Diemen. De presentaties worden beoordeeld door een jury en na afloop zijn er prijzen voor de beste kandidaten. De eerste ronde van de Talentenshow van de SWD gaat om 13.40 uur van start. Om 14.10 uur is er een optreden van de Diemer Diamonds en om 14.30 uur een optreden van een delegatie van het MDM jazzorkest.

Cor Verschut start om 14.40 uur een kunstroute door Theater De Omval. Er is dan ook een optreden van het saxofoonensemble van de Diemer Harmonie.

Kinderen kunnen deelnemen aan Talentenshow

Tussen 15.00 uur en 15.30 uur zijn er optredens van Het Diemer Orkestje, Motion Dance en Carpe Diem in de theaterzaal.

Tussen 15.35 en 16.25 uur treedt Moving Harmony op in de theaterzaal. Tevens wordt de tweede ronde van de Talentenshow voor kinderen gehouden en is er een optreden van Stars2Go.

De muzikale afsluiting van het Open Podium duurt van 16.45 tot 18.00 uur. Er wordt dan misschien ook een jamsessie gehouden.