SV Diemen-keeper Dave Moen treedt op.
SV Diemen-keeper Dave Moen treedt op. Foto: Trudy Kroese

Nederlaag SV Diemen

DIEMEN - SV Diemen heeft de thuiswedstrijd tegen VVH Velserbroek met 0-2 verloren. Bij rust leidden de bezoekers met 0-1. Met de nederlaag is een einde gekomen aan een serie goede resultaten van SV Diemen.

Trainer Gerrie Breugem is teleurgesteld door de nederlaag. "Net als eerder in het seizoen hebben wij de doelpunten te makkelijk weggegeven en onze kansen niet benut. We hebben de laatste drie wedstrijden gewonnen en het is jammer dat wij die lijn niet hebben kunnen doortrekken.

Wij krijgen in de komende vier wedstrijden drie zware uitwedstrijden: tegen DWS, Bloemendaal en Weesp. Als wij in die duels geen punten pakken en onze concurrenten wel, komen wij in een lastige positie terecht."

Elfde plaats
SV Diemen staat met vijftien punten uit vijftien duels op de elfde plaats in de derde klasse C. ASV Arsenal heeft evenveel punten als SV Diemen, maar een slechter doelsaldo. Fortius heeft veertien punten en hekkensluiter VVA/Spartaan heeft zeven punten. Die ploeg kwam echter pas twaalf keer in actie.

SV Diemen gaat op zondag 12 februari op bezoek bij DWS. De ploeg uit Amsterdam heeft na veertien competitieduels 24 punten en staat op de derde plaats van de ranglijst.

Breugem heeft zijn contract met SV Diemen met een jaar verlengd. Hij is bezig aan zijn eerste seizoen als trainer van de zondagselectie van SV Diemen. Renato Tuur, de trainer van het tweede zondagteam van SV Diemen, heeft zijn contract eveneens met een jaar verlengd.

Intact
"De doelstelling is om de groep na dit seizoen intact te laten. SV Diemen betaalt de spelers niet en dat moet ook zo blijven. Er wordt gekeken of het mogelijk is om in de winterstop een trainingskamp in het buitenland te houden, bijvoorbeeld in Portugal of Spanje. Dat kan voor spelers een reden zijn om te blijven en trekt wellicht ook nieuwe spelers aan", aldus Breugem.