Geen parkeerplek meer bij flats aan rode Kruislaan.
Geen parkeerplek meer bij flats aan rode Kruislaan. Foto: Trudy Kroese

Tellingen parkeergedrag in Centrum en Zuid

DIEMEN - De gemeente gaat in maart tellingen verrichten die het parkeergedrag bij de derde en vierde hoge flat (gezien vanaf de Ouddiemerlaan) aan de Rode Kruislaan in kaart moet brengen. Het ziet ernaar uit dat er op die plekken in de nabije toekomst ook een blauwe zone wordt ingevoerd. Ook worden er tellingen verricht bij winkelcentrum Kruidenhof en omgeving in Diemen-Zuid.

De parkeerplaatsen bij de eerste twee flats aan de Rode Kruislaan maken sinds vorig jaar deel uit van de blauwe zone. Het gevolg hiervan is dat forensen en mensen die de binnenstad van Amsterdam willen bezoeken hun auto nu op een parkeerplaats bij de derde en vierde flat neerzetten. De bewoners kunnen vaak geen parkeerplek vinden.

"Als ik van mijn werk thuiskom kan ik bijna nooit een parkeerplaats voor de flat vinden", aldus een bewoonster van de vierde flat van de Rode Kruislaan. "Ik moet dan op zoek naar een andere plek in de buurt."

Verkeersbesluit
Wethouder Lex Scholten is verantwoordelijk voor het parkeerbeleid in Diemen. "De parkeerplaatsen bij de eerste en tweede flat van de Rode Kruislaan waren overdag vaak voor 100 procent bezet. Er parkeren veel forensen en andere mensen die met de trein naar Amsterdam reizen. Als tellingen uitwijzen dat het parkeerprobleem zich inderdaad heeft verschoven naar de derde en vierde flat zullen wij ook daar een blauwe zone invoeren. Dat zal dan ongeveer twee maanden duren. Er moet eerst een verkeersbesluit worden genomen en daarna moeten er lijnen aangebracht en borden worden geplaatst." De gemeente gaat ook tellingen verrichten in Diemen-Zuid. "Op het industrieterrein Amstel is betaald parkeren ingevoerd. Een van de gevolgen hiervan is dat er in sommige gebieden in Duivendrecht een blauwe zone is ingevoerd. Automobilisten wijken vervolgens uit naar Diemen-Zuid. Wij gaan in maart tellingen verrichten bij winkelcentrum Kruidenhof en omgeving. Dat kan leiden tot de invoering van een blauwe zone in dat gebied."

Diverse ondernemers van winkelcentrum Kruidenhof zouden graag zien dat er een blauwe zone bij het winkelcentrum wordt ingevoerd.