Gymnastiekgebouw in Schoolstraat.
Gymnastiekgebouw in Schoolstraat. Foto: Oscar Borghardt

vrijdag 3 februari

Yoga

Gymlokaal Schoolstraat 10.15 uur

De yogalessen hebben hun basis in Mindful Hatha met elementen van andere yogastijlen. Het doel van deze les is dat je ontspannen, energiek, fit en blij wordt. In de lessen worden de asanas (houdingen) met duidelijke aanwijzingen vanuit een stabiele (geaarde) basis opgebouwd en aangenomen. Hierdoor is er tijd om bewust te worden van je adem, je mind, je lichaam en energiestroom en kom je in contact met jezelf door met aandacht in het nu te blijven. De lessen worden op eigen niveau en ritme gevolgd waardoor je je grenzen leert kennen en respecteren. Meer info: www.asmarayoga.nl/ 06-50266143.

Wie kijkt

Theater De Omval 20.30 uur

Kiki Schippers won eind 2014 de Publieksprijs én de Persoonlijkheidsprijs bij Cameretten. Vorig seizoen ging haar eerste avondvullende programma in première en dat werd lovend ontvangen. Ook op de radio is ze inmiddels een vast geluid met haar stekelige bijdrages aan actualiteitenprogramma’s als 'Spijkers met Koppen'. Kiki ziet u graag. Gewapend met sterke liedjes over liefde, dorst en dood gaat ze op zoek naar blinde vlekken en ongeziene gasten. Hartstochtelijk en kwetsbaar vertelt ze over camera’s bij de grens en het betrappen van een geliefde, om uit te komen bij de grenzen van de vrijheid.

zaterdag 4 februari

Oudpapieractie

Heel Diemen 9.30 uur

Zaterdag 4 februari halen vrijwilligers van de Protestantse Kerk de Ontmoeting vanaf half tien in geheel Diemen oud papier op. U kunt uw papier, karton en oude boeken tot 9.30 uur aan de weg zetten.

Something for the Soul

Theater De Omval 20.30 uur

Maame groeide op in Engeland, Ghana en Nederland. Hierdoor geniet ze van diverse culturele en muzikale invloeden. Soulvolle liedjes recht uit het hart, dat typeert singer-songwriter Maame Joses. Akoestisch begeleid op gitaar door mastergitarist Bram Bokken neemt een diepe stem je mee naar haar beleving, haar verhaal. In 2009 begonnen Maame en Bram samen te spelen en te schrijven. Het resultaat is soulvol, funky, ritmisch en dan weer ontroerend en ingetogen. Hierbij de uitnodiging om mee te gaan naar Maames intieme wereld van soul, pop, blues, gospel en folk! Maame speelde met Frank Boeijen in Nederland en België. In 2010 werd ze samen met Bram Bokken en Clemens Horn halve finalist van de Grote Prijs van Nederland. In 2012 verwierf ze dezelfde positie bij 'The Voice of Holland'. Bram Bokken is een veelzijdige, intuïtieve gitarist. Hij brengt virtuositeit en dynamiek met zijn spel en arrangementen. Hij deelde het podium o.a. met Waylon, Hans & Tomas, Pauline en Nikki ('Idols').

zaterdag 4 februari tot dinsdag 28 februari

Geef een glimlach cadeau

Schoonheidssalon Elita Cosmetic Care 11.00 uur

Schoonheidsspecialisten verwennen vrouwen met kanker. Landelijke actie Geef een glimlach cadeau! Elita Cosmetic Care geeft verwenmomenten cadeau. Alle deelnemende schoonheidsspecialisten stellen minimaal vijf verwenmomenten beschikbaar. Vrouwen met kanker melden zich via de actiewebsite www.geefeenglimlachcadeau.nl direct aan bij een schoonheidsspecialist in de buurt. Voor meer informatie over deze actie kunt u contact opnemen met Elita Cosmetic Care info@elitacosmeticcare.nl, 06-27535737. Of met de stichting Look Good Feel Better, 030–6971511.

zondag 5 februari

Maria Lichtmis

Sint Petrus' Bandenkerk 10.30 uur

Eucharistie gezinsviering met het PeeBee Kinderkoor, voorganger is pastor A. Tönis.

Bridge+ in Diemen

De Schakel 12.00 uur

Op 5 februari organiseren bridgeclubs Sans Atout en Diemen Noord Bridge+, het onderwerp is Kaartwaardering. De clinic begint om 12.00 uur met het lesgedeelte van een uur, docent is Nico Portegijs. Om 13.15 uur begint de drive van 24 spellen. Kosten € 2,50 voor ASV-leden en € 3,50 voor anderen. Aanmelden kan via http://www.sansatoutbridge.nl/contact/contact-formulier/ of via telefoonnummer 020-4638952.

'De klokkenluider van de Notre Dame'

Theater De Omval 14.00 uur

Hoog boven de stad Parijs, in de spectaculaire klokkentoren van de Notre Dame woont de verlegen klokkenluider Quasimodo. 'De klokkenluider van de Notre Dame' is een wervelende familiemusical vol muziek en dans. Maar het is ook het tijdloze verhaal over je alleen voelen en onverwachte vriendschappen. Een toevallige ontmoeting met de beeldschone zigeunerin Esmeralda zet zijn hele wereld op z'n kop. Hij belandt in een spannend avontuur en leert dat mensen lang niet zo slecht zijn als hij denkt. Wat is goed of slecht? En zit echte schoonheid dan toch van binnen? Precies twintig jaar na de Disney-film is Victor Hugo’s bekende verhaal nu live te beleven als musical voor jong en oud.