Afbeelding
Foto: Oscar Borghardt

Sedat Sahin

Eigenaar Döner House
37 jaar
Diemenaar sinds 2000

Hoe gaat het met Döner House?
"Erg goed! De familiezaak is van mijn zwager Mehmet Derecik en mij. Wij hebben in 2012 de sleutels van het pand gekregen en zijn in maart 2013 opengegaan. Wij hebben een afhaalzaak met een beperkt aantal zitplaatsen en bezorgen ook veel in Diemen en omgeving. Wij hebben veel vaste klanten die tevreden zijn over de kwaliteit van onze gerechten. Wij vinden het belangrijk om een hoge kwaliteit en een goede service te leveren."

Wat zijn jouw hobby's?
"Ik ben veel tijd aan de zaak kwijt en heb weinig tijd voor hobby's. Ik ben wel een voetballiefhebber. Ik ben fan van Ajax en de Turkse club Trabzonspor. Die ploeg speelt in Trabzon, een plaats aan de Zwarte Zee. Daar komen mijn ouders vandaan. Er is een verschil tussen een bezoek aan een wedstrijd in Nederland en Turkije. In Turkije zijn de supporters veel fanatieker."

Wat is jouw favoriete film?
"Ik ben een enorme filmliefhebber. 'Scarface' staat op nummer 1. Al Pacino acteert geweldig in die film. 'Heat' en 'The Usual Suspects' vind ik ook heel goede films."

Heb je veel met Amsterdam?
"Ik ben in Amsterdam-Oost geboren en kom er af en toe. Soms ga ik met mijn vrouw, familie, vrienden of collega's de stad in. Meestal naar het Rembrandtplein of het Leidseplein."

Hoe vind je Diemen voor kinderen?
"Fantastisch. Mijn vrouw en ik zijn bewust naar Diemen-Noord verhuisd omdat het een prettige plaats voor kinderen is. Wij hebben zoons van twaalf en zes jaar. Zij zitten beiden op de Noorderbreedte. Diemen is rustig en veilig en er zijn veel plekken waar kinderen kunnen spelen. Onze oudste zoon gaat vaak naar het Cruyff Court in Diemen-Noord."

Wat kan er beter in Diemen?
"De sociale veiligheid. Ik vind bijvoorbeeld dat de verlichting hier op het Diemerplein verbeterd moet worden. Ik heb begrepen dat de gemeente ermee bezig is."