De Meeuwen schoten niet met scherp.
De Meeuwen schoten niet met scherp. Foto: Trudy Kroese

Nederlaag dames De Meeuwen

DIEMEN - Het eerste damesteam van De Meeuwen heeft zaterdagavond de thuiswedstrijd tegen Watervlo met 1-11 verloren. Het eerste herenteam van De Meeuwen verloor de uitwedstrijd tegen Aquarijn met 6-4.

De Meeuwen speelde eerder dit seizoen in de uitwedstrijd tegen Watervlo met 3-3 gelijk. De verwachting was dat het een spannend duel zou worden. Dit bleek niet het geval: Watervlo was veel sterker.

De eerste periode begon kalm. Watervlo nam in de eerste periode een 0-1 voorsprong en liep in de tweede periode uit naar 0-3.

Midvoor
Watervlo slaagde erin om het de aanval van De Meeuwen moeilijk te maken. Doordat de speelsters van Watervlo de midvoor van de ploeg uit Diemen scherp verdedigden, konden de dames van de thuisclub de bal nergens kwijt en werden zij gedwongen om van grote afstand op het doel te schieten. Veel van die schoten eindigden op of net naast de paal.

Vleugels
In de derde periode kreeg Watervlo vleugels. De ploeg slaagde erin de aanval van De Meeuwen uit te schakelen en sloeg zelf keihard toe. Watervlo nam een voorsprong van 0-6. In de vierde periode kreeg een van de speelsters van De Meeuwen een tijdstraf van maar liefst vier minuten. Watervlo profiteerde van de overtalsituatie en maakte nog vijf treffers. Tessa Coumou maakte een prachtig doelpunt voor De Meeuwen. Die treffer had alleen statistische waarde. Eindstand 1-11. De dames van De Meeuwen blijven na de nederlaag tegen Watervlo op de derde plaats staan van de ranglijst van de hoofdklasse. Het team van De Meeuwen, die aan het einde van vorig seizoen promoveerde, presteert boven verwachting. Het team speelt zondagmiddag 5 februari uit tegen ZPC Amersfoort. De wedstrijd begint om 14.00 uur.

Het eerste herenteam van De Meeuwen staat op de zesde plaats in de derde klasse. De heren zijn komend weekeinde vrij. Het team speelt op zaterdag 11 februari uit tegen ZPC Amersfoort.