Antonin Kwartet en Lidy Blijdorp, zondag 29 januari in Schuilkerk De Hoop.
Antonin Kwartet en Lidy Blijdorp, zondag 29 januari in Schuilkerk De Hoop.

vrijdag 27 januari

Discozwemmen

Sportcentrum Duran 19.30 uur

Voor kinderen tot en met 14 jaar.

Di Gojim

Theater De Omval 20.30 uur

De muziektheatervoorstelling 'Gein, dagboek van een duivelskind' van Di Gojim is gebaseerd op verhalen van de Jiddische schrijver en Nobelprijswinnaar Isaac Bashevis Singer. Eigen composities worden afgewisseld met de vertrouwde mix van Balkan, Jiddische muziek, gypsy en chanson.

zaterdag 28 januari

'Alle mensen verzamelen'

Theater De Omval 20.30 uur

Emilio Guzman wordt van kleins af aan een dromer genoemd. Vaak als Emilio hardop droomt krijgt hij saaie woorden te horen als: crisis en financiële haalbaarheid. Saai! Maar op het podium is alleen Emilio aan het woord. Daar kunnen saaie mensen hem niet onderbreken.

zondag 29 januari

Kerkdienst

De Ontmoeting 10'00 uur

Voorganger ds. R. van Osnabrugge. Er wordt een kind gedoopt en er is een kinderdienst.

Postzegelbeurs

De Schakel 10.00 uur

Filatelieclub De Zegelaars, 10.00 tot 16.00 uur. Handelaren en 5- en 10-centsboeken, advies over uw 'vergeten' verzameling albums. Entree voor niet-leden € 1,-. Informatie: 020-6942002.

Viering

Sint Petrus' Bandenkerk 10.30 uur

Eucharistieviering met samenzang, voorganger is pater G. Noom.

Poëzieweek

Theater De Omval 14.00 uur

K. Michel (1958) wordt beschouwd als een van de belangrijkste hedendaagse dichters. In het kader van de Poëzieweek leest Michel voor uit eigen werk, wat zal worden afgewisseld met live-muziek.

Nieuwjaarsconcert

Schuilkerk De Hoop 15.00 uur

Antonin Kwartet en Lidy Blijdorp spelen Bartok en Schubert. Een zéér jong en zéér muzikaal strijkkwartet, bestaande uit Ruña 't Hart en Shin Sihan, viool; Robin van Gameren, altviool; Amke te Wies, cello, met medewerking van Lidy Blijdorp. Het Antonin Kwartet speelt met verve het eerste strijkkwartet in a klein van Béla Bartok. Voor het befaamde strijkkwintet in C-groot van Franz Schubert wordt het kwartet uitgebreid met celliste Lidy Blijdorp.

dinsdag 31 januari

Filmavond 'Catholicism'

Berkenstede 20.00 uur

Sint Petrus' Banden parochie vertoont de tweede aflevering uit de serie 'Catholicism', een unieke reis door de wereld van het katholieke geloof, gepresenteerd door Father Robert Barron. 'Het onderricht van Jezus – Een unieke manier van leven voor iedereen'. Na afloop van deze film is er gelegenheid om met elkaar te praten over deze aflevering.

Gouwe Ouwe

Theater De Omval 20.30 uur

Met Carry Tefsen, Ingeborg Elzevier en Trudy Labij. Drie totaal verschillende dames, met een overeenkomst: ze werken bij een fastfoodrestaurant terwijl ze op leeftijd zijn. Vrolijke komedie met een serieuze ondertoon over de positie van ouderen in onze maatschappij en het grijze plafond.

woensdag 1 februari

'I, Daniel Blake'

De Omval 14.00 & 20.00 uur

De 59-jarige Daniel Blake verdient als timmerman zijn brood. Tot hij een hartaanval krijgt en voor het eerst van zijn leven een beroep op de staat moet doen.

woensdag 1 februari

Expositie Hadewig Janssen

De Diem 12.00 uur

Tot 29 april tentoonstelling van de schilderijen van Hadewig Janssen-Kessens. Het werk is vooral kleurrijk, met losse verfstreken en straalt vrolijkheid uit. Het grafiekwerk is tekenachtig, soms zwart/wit, soms in kleur, met penachtige details.

donderdag 2 februari

'De kleine walvis'

OBA Diemen 10.30 uur

Muzikale voorleesvoorstelling rond het prentenboek van het jaar 'De kleine walvis' van Benji Davies, door Maria’s Muziek. Voor kinderen van 2-6 jaar. Reserveren gewenst.

Financieel Café

OBA Diemen 14.00 uur

Voor hulp bij allerlei digitale zaken. 14.00-16.00 uur.

'The Salesman'

Theater De Omval 20.00 uur

Emad en Rana betrekken een nieuw appartement in Teheran. De vorige bewoonster lijkt overhaast vertrokken. Wanneer een vreselijk voorval Rana treft, blijkt de achtergrond van de vorige huurster hier iets mee te maken te hebben. Emad start een zoektocht om te achterhalen wat er precies is gebeurd.

donderdag 2 februari

Muziek op Schoot

Theater De Omval

Van de Muziekschool Diemen voor ouders of grootouders met kinderen tussen 0 en 4 jaar. Aanmelden: 06–48833806.