Afbeelding
Foto: Oscar Borghardt

André van Mourik

Marktkoopman
54 jaar
Diemenaar sinds 1989

Bevalt het werken op de markt?
"Mijn vrouw en ik staan elke woensdag met groenten op de markt op het Diemerplein. Het is een leuke markt, al is het voor de marktkooplieden wel een moeilijker tijd dan vroeger. Op andere dagen staan wij op markten elders in het land."

Wat zijn jouw hobby's?
"Ik wandel graag hier in de omgeving. Ik ga dan via het sportpark in de Watergraafsmeer, Science Park en een deel van Amsterdam-Oost en loop vervolgens weer naar Diemen. Als ik tijd heb ga ik een keer per week spinnen in sportschool Basic Fit in Diemen. Verder lees ik graag."

Wat lees je zoal?
"Ik lees sportboeken, boeken over de geschiedenis van Amsterdam en journalistiek. Maar ik lees ook graag de Voetbal International."

Van welke muziek houd je?
"Van funk, jazz en soul. Ik herinner mij twee concerten die ik heb bezocht die veel indruk op mij hebben gemaakt. Diana Ross in 1989 in Ahoy in Rotterdam en Simply Red in de Ziggo Dome, dat was vorig jaar."

Wat is jouw favoriete film?
"Ik noem er twee: 'Kramer Versus Kramer', die over een echtpaar gaat dat gaat scheiden en 'Love Story'. Die laatste film heb ik heel lang geleden gezien, maar maakte grote indruk op mij omdat de hoofdrolspeelster ernstig ziek wordt."

Kom je vaak in Amsterdam?
"Amsterdam is mijn geboortestad en ik kom er graag. Deze week ben ik nog op de Westermarkt geweest, even bij collega's langsgeweest."

Waar ga je uit?
"Wij gaan niet zo vaak meer uit, maar als wij er tijd voor hebben gaan wij naar Amsterdam. Naar de bioscoop of uit eten in de Jordaan. Ik vind het heerlijk om uit eten te gaan."

Wat is jouw favoriete vakantieland?
"Dat zijn Spanje, Italiƫ en Duitsland. Mijn favoriete Spaanse eiland is Mallorca."