SV Zeeburg beleefde een zware middag.
SV Zeeburg beleefde een zware middag. Foto: Trudy Kroese

SV Zeeburg verliest van koploper

DIEMEN - Het eerste damesteam van SV Zeeburg heeft de thuiswedstrijd tegen koploper Kras/Volendam met 16-27 verloren. Bij rust leidden de bezoeksters met 10-15.

SV Zeeburg stuitte op een sterke tegenstander. De ploeg uit Volendam beschikt over een aantal uitstekende speelsters. SV Zeeburg verloor eerder dit seizoen de uitwedstrijd met 29-18. SV Zeeburg was erop gebrand om het Volendam moeilijk te maken. Dit keer was SV Zeeburg in het voordeel omdat de dames van Volendam gewend zijn met hars te spelen en dit in Sporthal Diemen niet is toegestaan.

Maar SV Zeeburg heeft het Volendam niet moeilijk kunnen maken. De bezoeksters namen al snel een 2-7 voorsprong. Door het snelle spel van Volendam en de vele fouten die gemaakt werden door de dames van SV Zeeburg wisten de speelsters van Volendam veel te scoren.

Afstand
SV Zeeburg zette tot tien minuten voor het einde van de wedstrijd een redelijke verdediging neer, maar de thuisclub had geen antwoord op de schoten van afstand van de bezoeksters. SV Zeeburg speelde met weinig creativiteit en slaagde er onvoldoende in om vanuit de tweede lijn te schieten. SV Zeeburg maakte de helft van de treffers uit de vele strafworpen die de ploeg kreeg. De strafworpen werden benut door Nikki van Bel. SV Zeeburg is op zoek naar de vorm. De ploeg heeft sinds de winterstop drie wedstrijden gespeeld. Twee werden verloren, een keer werd er gelijkgespeeld. SV Zeeburg staat nu op een gedeelde derde plaats in de zaalcompetitie Maar de selectie en trainers hebben de koppen bij elkaar gestoken en gaan met nieuwe motivatie strijden voor een goede tweede seizoenshelft.

SV Zeeburg speelt op zaterdag 28 januari een uitwedstrijd tegen Maedilon/V.Z.V. Die ploeg staat op de achtste plaats van de ranglijst. De wedstrijd in 't Veld in Noord-Holland begint om 20.00 uur.