SV Diemen verloor eerder dit seizoen met 1-2 van VVA/Spartaan.
SV Diemen verloor eerder dit seizoen met 1-2 van VVA/Spartaan. Foto: JanRonday

SV Diemen hervat competitie

DIEMEN - SV Diemen hervat op zondag 28 januari de competitie met een uitwedstrijd tegen VVA/Spartaan. De wedstrijd in Amsterdam begint om 14.30 uur. Trainer Gerrie Breugem hoopt dat SV Diemen de vorm van vlak voor de winterstop kan vasthouden.

Het wordt een belangrijke wedstrijd voor SV Diemen. De ploeg staat op de voorlaatste plaats van de derde klasse C en heeft na dertien wedstrijden twaalf punten. SV Diemen heeft vier ploegen in het vizier die veertien punten hebben: Sporting Martinus, SV Ouderkerk, Laren '99 en Fortius. ASV Arsenal heeft vijftien punten en Roda '23 heeft zestien punten.

VVA/Spartaan is hekkensluiter met zeven punten uit tien duels. Maar er zit een verhaal achter de lage klassering van de club uit Amsterdam. VVA/Spartaan stelde in vijf competitieduels een speler op die niet speelgerechtigd was. Drie van die vijf duels werden gewonnen, twee werden er verloren. De resultaten van die laatste twee wedstrijden bleven staan, maar de KNVB besloot dat VVA/Spartaan de drie wedstrijden die in een overwinning eindigden moet overspelen. VVA/Spartaan heeft beroep aangetekend tegen de straf van de KNVB.

Handhaven
De clubs die op de plaatsen dertien en veertien van de ranglijst eindigen degraderen naar de vierde klasse. De nummers elf en twaalf kunnen zich via extra wedstrijden alsnog handhaven in de derde klasse.

SV Diemen startte slecht aan de competitie maar zette in de periode voor de winterstop een goede serie neer. Breugem vond het daarom eigenlijk jammer dat de winterstop begon.

SV Diemen speelde zondagmiddag een oefenwedstrijd tegen SVA uit Assendelft, een club die uitkomt in de derde klasse. SV Diemen verloor met 2-1. Het doelpunt van SV Diemen werd gemaakt door Marco Moelee. Een week eerder speelde SV Diemen eveneens een vriendschappelijke wedstrijd. Er werd toen voor eigen publiek met 3-1 gewonnen van Waterwijk uit Almere.

Schorsing
SV Diemen verloor eerder dit seizoen voor eigen publiek met 1-2 van VVA/Spartaan. Breugem: "Wij hadden die wedstrijd moeten winnen. Wij creƫerden in die wedstrijd veel kansen die wij niet hebben benut. VVA/Spartaan maakte twee heel mooie doelpunten. Op dit moment weet ik niet wat wij zondag kunnen verwachten. Er gaan allerlei geruchten over VVA/Spartaan. Het verhaal gaat dat een aantal spelers is vertrokken. Wij moeten helaas Gianno dos Passos missen. Hij is geschorst."