100 wensen in wensboomactie,
wens voor Berkenstede in vervulling

DIEMEN - Een spellenpakket voor de dagopvang in Berkenstede: dat is de wens uit de wensboomactie die wordt vervuld, zo werd bekendgemaakt door burgemeester Erik Boog tijdens de nieuwjaarsreceptie.

In december konden Diemenaren een wens voor een ander ophangen in de wensboom in winkelcentrum Diemerplein, een initiatief van winkeliersvereniging Diemerplein en de gemeente Diemen. Er hingen meer dan 100 wensen in de boom. Uit al die wensen, veelal bescheiden van aard, selecteerde de jury er vijf. Zij kozen de volgende wensen: een jongetje dat paard wil leren rijden om Sinterklaas te kunnen helpen, een etentje voor een buurvrouw en haar man, die ondanks haar eigen ziekte ook nog de zorg heeft voor haar zieke moeder, een etentje voor de medewerkers van het team Buurtzorg Diemen, met tien ouderen van de Zonnebloem koffie met taart eten en een spellenpakket voor de deelnemers aan de dagopvang in Berkenstede.

Daarna kon iedereen stemmen om te bepalen welke wens uitgevoerd zou worden. Er werden in totaal 730 stemmen uitgebracht en de wens voor Berkenstede sleepte de meeste stemmen in de wacht: 243.