Smashing '72 won de eerste drie sets.
Smashing '72 won de eerste drie sets. Foto: Trudy Kroese

Dames Smashing '72 boeken zege

DIEMEN - Het eerste damesteam van Smashing '72 heeft voor eigen publiek met 3-1 gewonnen van Clam Dycke. De setstanden waren 25-17, 28-26, 25-16 en 21-25.

Tijdens de heenwedstrijd werd de Diemense ploeg verrast door het effectieve spel van de routiniers uit Krommenie: Smashing '72 verloor met 4-0 en kwam in geen enkele set boven de 20 punten uit. Voorafgaand aan de wedstrijd mikten de dames op revanche op deze angstgegner, ondanks het gemis van de geblesseerde captain Anne Crouwel en de afwezigheid van buitenaanvalster Lidwien Gall en libero Lydia Wolfs. Alleskunner Els van Westrienen verruilde bij deze gelegenheid de spelverdelerspositie voor een plek in de aanval, waardoor Maya van Noort uit Meisjes A de set-up voor haar rekening kon nemen. Op de andere posities werd met middenblokkeersters Nanda Driessens en Serena van Overbeeke, Dieuwke Zwier als passer-loopster en Lara Lems op diagonaal aan de wedstrijd begonnen. Debutant Gaby Braaf uit Dames 2 vulde als libero het basiszestal aan. In de eerste set kwam Smashing '72 al snel op een voorsprong van vijf punten, die niet meer werd weggegeven. De thuisclub won de set met 25-17. In de tweede set ging het spel lang gelijk op, maar richting de eindstreep kwam Clam Dycke op vier punten voorsprong. Bij 19-23 bracht coach Nicole de Lange op de middenpositie Merel Koopmans in het veld. Via 22-24 werd de stand op 24-24 gebracht. Na zes bloedstollende rally's had Smashing '72 als eerste twee punten op rij gemaakt en won de set (28-26). Met 2-0 op het scorebord was de ban gebroken en sloeg Smashing '72 in de derde set genadeloos toe: 25-16. In de vierde set speelden de bezoekers alles of niets en wisten verrassend op voorsprong te komen (16-22). Kirsten van de Pol debuteerde als buitenaanvalster en even leek het tij te keren (19-22). Tot teleurstelling van het thuispubliek werden zij niet opnieuw met een stuntje beloond en ging de bonusset naar Clam Dycke (21-25) voor de moeite. Met deze knappe overwinning verstevigt Smashing '72 de derde plaats op de ranglijst. Zaterdag staat de uitwedstrijd tegen Croonenburg uit Castricum op het programma.