Training van PDF Amsterdam.
Training van PDF Amsterdam. Foto: PixCel.fr

Paaldansshows in De Omval

DIEMEN - In Theater de Omval vindt op zondag 22 januari de PDFA Shownight plaats. Docenten en studenten van Pole Dance Factory Amsterdam geven om 16.00 uur en 19.00 uur een zeer gevarieerde paaldansshow.

Pole Dance Factory Amsterdam is de grootste paaldansstudio in Nederland. De studio is gevestigd aan de Daniel Goedkoopstraat in Amsterdam-Oost. Binnenkort opent Pole Dance Factory Amsterdam een tweede studio in de Digitaalstraat in Amsterdam-Noord. Tatjana van Onna (29) is oprichtster en eigenaresse van PDFA. Zij is ook op internationale wedstrijden actief en heeft al diverse prijzen in de wacht gesleept.

Tatjana: "Ik heb in het verleden aan turnen en dansen gedaan. Ruim vijf jaar geleden ben ik begonnen met paaldansen. Na mijn eerste les was ik verkocht en ben ik nooit meer gestopt. In september 2013 heb ik Pole Dance Factory Amsterdam opgericht. Wij hebben nu zo'n 350 leden van wie de meeste vrouwen zijn van tussen de twintig en 35 jaar. Maar er zijn ook steeds meer vrouwen van boven de 35 jaar die gaan paaldansen. Wij hebben ook een aantal mannelijke leden en ook zijn er kinderen lid." Tatjana omschrijft paaldansen als zowel een vorm van sport als van kunst. "Door paaldansen word je niet alleen fysiek, maar ook mentaal sterker, werk je aan je flexibiliteit en voel je je vrouwelijk. Tevens geeft het je zelfvertrouwen een boost, wat weer een positieve invloed kan hebben op wie jij bent als persoon in het dagelijks leven."

Tatjana geeft gemiddeld acht uur per week les in haar studio. Daarnaast traint zij zelf twee tot drie uur per week. Tatjana heeft bewust gekozen voor Theater de Omval als locatie voor de PDFA Shownight. "Diemen ligt vlak bij de studio in Amsterdam-Oost en is vanuit Amsterdam en andere plaatsen goed bereikbaar. Een aantal van onze leden woont in Diemen. Daarnaast is het theater in Diemen een goede plek om shows te geven vanwege de intieme zaal. Het is voor het eerst dat wij een show in een theater gaan doen." Ruim tien docenten en zo'n zeventig studenten van de Pole Dance Factory Amsterdam geven zondag twee spetterende shows. Onder de paaldansers is ook een man. Tijdens de eerste show zal ook een aantal kinderen optreden, tijdens de tweede show alleen volwassenen. Tatjana zal zelf uiteraard ook meedoen tijdens beide shows. Informatie: www.pdfamsterdam.com.