Afbeelding

Ricardo Martins

Personal trainer en bokser
25 jaar
Diemenaar sinds zijn derde jaar

Je gaat bokstraining geven in GYM020, wat ga je exact doen?
"Ik geef op de maandag- en donderdagavond van 20.30 tot 21.30 uur bokstraining. Ik geef vooral techniektraining en conditietraining. Iedereen is welkom: jong en oud, man en vrouw."

Je hebt ook een eigen bedrijf.
"Martins Personal Training. Ik geef vooral training in fitnesscentrum Zuiver in het Amstelpark. Ik richt mij voornamelijk op de fysieke transformatie van de deelnemers, mensen die hun levensstijl willen omgooien. Ik coach vooral op mindset, dat is mijn specialiteit."

Heb je hobby's?
"Ik vind het lekker om in de sportschool te trainen en om te boksen. Ook vind ik het leuk om te snowboarden en te wakeboarden. Wakeboarden kun je enigszins vergelijken met snowboarden. Alleen doe je dat niet op sneeuw maar op het water, terwijl je vastzit aan een kabel."

Waar ga je heen als je uitgaat?
"Ik ga niet echt veel uit, maar soms ga ik naar een kroegje of naar de Social Club op het Leidseplein. Ik kom graag in de Pijp in Amsterdam, bijvoorbeeld om ergens een kop koffie te drinken. De Pijp vind ik een leuke buurt. Verder ga ik ook weleens naar feestjes bij mensen thuis."

Wat is jouw favoriete muziek?
"Ik heb geen echt favoriete muziek. Ik luister naar van alles: Nederlandstalige muziek, hiphop, techno. Ik luister thuis muziek, via Spotify of SoundCloud en als ik op de scooter zit."

Wat is jouw favoriete film?
"Ik heb zo veel goede films gezien, maar 'Django' vond ik erg goed. Die film gaat over de slavernij."

Wat moet er anders in Diemen?
"Dat vind ik moeilijk om antwoord op te geven. Er valt mij wel iets op. Ik heb de indruk dat er minder kinderen in Diemen zijn dan vroeger. Toen ik jong was speelde ik vaak op straat. Ik zie tegenwoordig veel minder kinderen op straat spelen."