Een aanval van SV Zeeburg.
Een aanval van SV Zeeburg. Foto: Jan Ronday

SV Zeeburg speelt gelijk

DIEMEN - Het eerste damesteam van SV Zeeburg heeft voor eigen publiek gelijkgespeeld tegen Tornado: 18-18. Bij rust leidde SV Zeeburg met 10-7. De handbalsters uit Diemen hebben na twaalf duels achttien punten en staan op de tweede plaats van de hoofdklasse van de zaalcompetitie. Koploper Kras/Volendam heeft drie punten meer. Ook Geel Zwart heeft achttien punten.

De dames van SV Zeeburg hervatten de competitie na een korte winterstop. De puntendeling tegen Tornado was een teleurstelling. De ploeg had op de volle winst gerekend tegen een tegenstander die in de middenmoot staat.

SV Zeeburg begon sterk aan de wedstrijd met een aantal mooie aanvallen en had na zeven minuten spelen een voorsprong van 6-1. Daarna ondervonden de dames uit Diemen problemen met het snelle spel van Tornado. De bezoeksters wisten vaak door de verdediging van SV Zeeburg heen te dringen, maar rondden de aanvallen niet altijd af. Bij rust leidde SV Zeeburg met 10-7.

Focus
SV Zeeburg speelde na de hervatting moeizamer dan voor rust. De focus was niet geheel aanwezig. Door de sterke verdediging van de gasten werd het steeds lastiger om te scoren. Tornado speelde effectiever dan SV Zeeburg en kwam al snel op voorsprong. SV Zeeburg kreeg een aantal penalty's tegen, maar door goed keeperswerk kon SV Zeeburg in de buurt van Tornado blijven.

De slotfase van het duel was spannend. Dertig seconden voor tijd was de stand 17-18 in het voordeel van Tornado. De dames van SV Zeeburg waren erop gebrand om op zijn minst een punt in Diemen te houden. In de laatste seconde van de wedstrijd kwam SV Zeeburg langszij: 18-18.

De ploeg van trainer/coach Doug van Leeuwen speelt zaterdagavond 14 januari een uitwedstrijd tegen SEW, een club die laag geklasseerd staat. SEW heeft tien punten. SV Zeeburg rekent op een overwinning. De wedstrijd wordt gespeeld in de Westfrieslandhal/De Bloesem en begint om 20.30 uur.