De situatie achter winkelcentrum Diemerplein.
De situatie achter winkelcentrum Diemerplein. Foto: Trudy Kroese

Voor de zomer is de waterpartij weer hersteld

DIEMEN - Een deel van het water achter winkelcentrum Diemerplein ligt al lange tijd droog. Op de drooggelegde grond staan pompen en ligt veel rommel. De gemeente is er veel aan gelegen om de situatie zo snel mogelijk weer in de oude staat te herstellen. Lex Scholten, projectwethouder winkelcentrum Diemerplein, verwacht dat de oplossing in het voorjaar gerealiseerd is.

Scholten: "In de parkeergarage bij het winkelcentrum is sprake geweest van kleine lekkages. Er is toen besloten om een deel van het water droog te leggen. Er is een behoorlijke tijd nodig geweest om vast te stellen waar de lekkages exact hebben plaatsgevonden. Maar het duurt ons nu echt te lang en wij hebben de eigenaar van het winkelcentrum enige tijd geleden aangeschreven met de eis dat de oude situatie zo snel mogelijk wordt hersteld."

De wethouder geeft aan dat er sprake is van een conflict is tussen de eigenaar van het winkelcentrum en de aannemer die de parkeergarage heeft gebouwd en gaat repareren. "Het gaat om de kwestie van wie er verantwoordelijk is voor de lekkages en wie de reparatie van de parkeergarage moet betalen. Wij zijn als gemeente van mening dat de eigenaar van het winkelcentrum en de aannemer ervoor moeten zorgen dat de oude situatie zo snel mogelijk wordt hersteld en dat er weer water komt in dat deel dat is drooggelegd. Daarna kunnen die twee partijen samen uitmaken wie er voor de kosten opdraait. Wij hebben de eigenaar van het winkelcentrum aangeschreven en die eis gesteld."

Het schrijven van de gemeente heeft resultaat gehad. De eigenaar en de aannemer beginnen op korte termijn met de voorbereidingen voor de reparatie van de garage. Dit kost enige tijd. Naar verwachting wordt de reparatie in april uitgevoerd. Daarna is de waterpartij aan de beurt.

De situatie achter het winkelcentrum stoort velen. Er zijn bij de gemeente diverse klachten over binnengekomen. Scholten wijst er op dat de gemeente geen partij is in deze zaak, maar desondanks actie heeft ondernomen. "Ja, ook ons bereiken berichten van inwoners van Diemen die zich storen aan de situatie achter het winkelcentrum en aan het feit dat het zo lang duurt voordat het is opgelost. Achter het winkelcentrum ligt het Nelson Mandelapark dat er mooi uitziet. De waterpartij die is drooggelegd vind ook ik er niet uitzien."

De gemeente ontvangt klachten over situatie achter winkelcentrum