De teams zijn nog steeds aan elkaar gewaagd.
De teams zijn nog steeds aan elkaar gewaagd. Foto: Bastiaan Miché

Spectaculair rugbygevecht

NAARDEN De twee beste rugbyteams van Nederland, Hilversum en 't Gooi, maakten er zaterdag een spectaculair gevecht van. Een winnaar kwam er niet.

Landskampioen Hilversum begon het duel sterk en kwam op voorsprong. Door de man-meersituatie was 't Gooi vervolgens de bovenliggende partij en leek een verrassing in de maak.

In de slotfase wist Hilversum alsnog langszij te komen en stapten beide ploegen met een 22-22 eindstand van het veld. Omdat 't Gooi meer try's scoorde kreeg die ploeg drie punten en Hilversum 'maar' twee. Daarom staat de formatie uit Naarden met een punt meer eerste in de eredivisie.

"Ja, het was wel echt een wedstrijd," kijkt speler Dirk Danen van Hilversum terug, "waar ik een een dubbel gevoel aan overhoud. We hadden gewoon willen winnen, maar het viel niet onze kant op. Dat is vervelend." Danen kreeg zelf voor rust een gele kaart waardoor zijn team het tien minuten met een man minder moest doen. Later kreeg nog een speler van Hilversum een rode kaart en dus speelde de landskampioen een groot gedeelte met een man minder dan de grootste uitdager uit Naarden.
De derby was de eerste van sowieso vier dit seizoen. Hilversum kreeg voor het eerst wat tegenstand in de vorm van 't Gooi. Beide teams treffen elkaar nog een keer in de reguliere competitie en vervolgens ook in de kampioenspoule waarvan zij nu al nagenoeg zeker zijn.

Finale

Of Hilversum en 't Gooi elkaar ook een vijfde keer tegenkomen in de finale om het Nederlands kampioenschap, durft Danen niet hardop te zeggen. "Natuurlijk is een groot aantal teams veel te zwak, maar ploegen als DIOK en Oemoemenoe zijn in staat om voor een verrassing te zorgen."