Politie schrijft 12 boetes in 15 minuten

BUSSUM Een korte controle van agenten op fietsen zonder licht heeft vrijdagochtend een berg boetes opgeleverd. Na een kwartier controleren werden er twaalf boetes geschreven, zo meldt de politie op Facebook.

Er wordt de komende weken weer extra gecontroleerd op fietsverlichting omdat het weer vroeger donker wordt.

Ongelukken

Volgens de politie rijdt de helft van de fietsers in het donker zonder licht. "Juist dan gebeuren er ongelukken. Jaarlijks zijn er tienduizenden fietsers zonder licht betrokken bij ongevallen. Ruim vijfhonderd fietsers raken hierbij zwaargewond, ongeveer veertig aanrijdingen zijn zelfs met dodelijke afloop."

"Dus zorg dat je gezien wordt en maak je verlichting in orde", zo betoogt de politie.


Beheerplan voor alle speelplaatsen onderweg

GOOISE MEREN Er komt een beheerplan aan voor alle speelplaatsen van de gemeente. Dat laat het gemeentebestuur weten na raadsvragen van Jelmer Kruyt.

Het beheerplan moet er voor zorgen dat de openbare speelplaatsjes met vaste regelmaat onderhouden worden. Gedacht kan worden aan het op orde houden van de speeltoestellen en het aanvullen van zand onder de toestellen.

Gooise Meren telt veel speelplaatsjes: elke buurt heeft er wel een.


Berm Huizerweg opgeknapt

BUSSUM Groenwerkers hebben afgelopen maandag de hele dag gewerkt aan de berm van de Huizerweg. Er moest onderhoud gepleegd worden.

Dat onderhoud wordt met regelmaat gedaan om de Huizerweg netjes te houden. Meerdere keren per jaar wordt er steeds een dag gewerkt. Vanwege de werkzaamheden moest de straat gefaseerd worden afgesloten. Het verkeer werd door verkeersregelaars geregeld.