Afbeelding
Foto:

Nadir Izmar

Jongerenwerker bij Versa Welzijn Gooise Meren, 28 jaar

Hoe ben je bij Versa Welzijn terechtgekomen?
"Eigenlijk heel toevallig. Ik heb gesolliciteerd op een vacature voor een jongerenwerker in Amersfoort. De baan ging naar iemand anders, maar een oud-manager nam contact met me op en heeft me voorgesteld aan Isabelle de Klerk en Lennert Bont van Jongerenwerk Gooise Meren en er was meteen een klik tussen ons. Het had blijkbaar zo moeten gaan, want toeval bestaat niet. En ik zit hier nu anderhalf jaar."

Welke opleiding heb je gevolgd?
"Ik heb de opleiding Maatschappelijk Werk en Dienstverlening gevolgd op de Hogeschool van Amsterdam.

Waarom heb je gekozen voor jongerenwerk?
"Ik heb een Marokkaanse achtergrond en dat is ook de reden dat ik aan mijn opleiding ben begonnen. Veel Marokkaanse jongeren hebben een negatief imago in Nederland. Met mijn opleiding wil ik die jongeren bewust maken dat ze altijd kansen hebben in de samenleving, maar dan moeten ze er wel voor gaan en als je kansen krijgt dat je die dan ook positief benadert."

Wat doe je voor de jongeren bij Versa Welzijn?
"Ik begeleid jongeren bij de huiswerkklas, ik geef kickbokslessen, coach jongeren een-op-een en organiseer uitjes om statushouders, Marokkaanse en Nederlandse jongeren bij elkaar te brengen. Bij Versa Welzijn willen we de jongeren in Gooise Meren met elkaar verbinden, want dat vinden we heel belangrijk."

Wat doe je als je 100.000 euro krijgt?
"Dat is een moeilijke vraag. Maar ik denk dat ik alles aan mijn familie geef. Ze wonen in Marokko en kunnen het geld goed gebruiken. Met het geld ga ik werk voor ze regelen en een ander huis kopen, want ze wonen nog in huisjes van klei."