Rotonde Meentweg wordt aangepast

BUSSUM De gemeente gaat de rotonde aan de Meentweg aanpakken. Dit gebeurt na vragen van de VVD, die keer op keer met lede ogen moet aanzien hoe de rotonde aan gort wordt gereden door vrachtwagens.

De gemeente laat weten dat er snel (tijdelijke) maatregelen worden genomen. Dit is hard nodig gezien de vele ongelukken die er gebeuren. Keer op keer knallen de vrachtwagens op de gemetselde rand, die dan weer instort en gemaakt moet worden. De schades worden veroorzaakt door lange en brede vrachtwagens. De vrachtwagens gaan over de zogenoemde 'rammelstrook' tussen de weg en de muur van de rotonde. Deze strook zorgt er normaal voor dat het verkeer afgeremd wordt, omdat auto's ermee gedwongen worden op de normale rijbaan te blijven rijden en daardoor dus een grotere bocht om de rotonde moeten maken. De vrachtwagens hebben echter een te grote draaicirkel en rammen dus de muur van de rotonde.
Het probleem zou opgelost kunnen worden door de rammelstrook breder te maken en het middenstuk van de rotonde smaller. Volgens de gemeente kost dat veel geld. De aanpassing staat nu gepland als er gewerkt gaat worden aan de herinrichting van de Groot Hertoginnelaan rond 2025.

Nu er vorige week weer schade ontstond aan de rotonde heeft de gemeente besloten tijdelijke aanpassingen te doen om te voorkomen dat de rotonde steeds kapot gaat.