Afbeelding

De rotonde des aanstoots... weer raak!

Het begint zo zoetjesaan belachelijk te worden. De rotonde vlak bij mij om de hoek ligt weer eens aan puin. Een vaste inkomensbron voor de metselaar die het weer in orde gaat maken. En van wie is al het geld?

Op die vraag kreeg ik maanden geleden van een opzichter van de zoveelste reparatie het ridicule antwoord: "Ach, het is toch allemaal verzekeringswerk?" Ik ga altijd rond 8 uur 's ochtends naar Appie om mijn boodschapjes te doen. Zo ook afgelopen woensdag. Bijna verlustigd zag ik al de puinbrokken her en der op de rijweg liggen. De rotonde was weer eens gekraakt door een truck met oplegger. Vlug naar de Boslaan om mijn camera te pakken.
Eenmaal terug stapte ik naar de puinhoop om het kiekje te maken, toen er, eveneens gewapend met een camera, een keurig geklede heer op mij toestapte. Stelde zich voor met zijn kaartje. Een soort schot in de roos, want hij was niemand anders dan Hugo Bellaart, gemeenteraadslid voor Gooise meren. En uitgerekend deze heer Bellaart houdt zich al een paar weken intensief bezig met de farce rond de rotonde Meentweg. Heeft vragen gesteld en verscheen in de lokale pers. Geheel toevallig kreeg hij op deze woensdag antwoord op zijn vragen.
De oplossing is zo simpel. Een andere rotonde, goed berekend b.v. naar voorbeeld van deze kunstwerken in Huizen. Kijk eens naar het teken voor de rotonde. Komen we ook tegen in cartoons. Dan wijst er iemand met draaiende wijsvinger naar zijn voorhoofd.