Veiligheidsdag

DIEMEN - Tijdens de Veiligheidsdag op zaterdag 10 september geven politie en brandweer diverse demonstraties.

Zo kan iedereen deelnemen aan een korte workshop waarbij wordt uitgelegd welke ontsnappingsmogelijkheden er zijn om uit een auto te komen die te water is geraakt, welke hulpmiddelen om te ontsnappen op de juiste plaats in de auto beschikbaar moeten zijn en hoe deze dienen te worden gebruikt. Tijdens de workshop wordt onder meer geoefend met het doorsnijden van een autogordel.

Inwoners van Diemen kunnen zaterdag de kentekenplaten van hun auto gratis op de auto laten popnagelen. Ook is het mogelijk om de postcode in een bromfiets of fiets te laten graveren. De brandweer houdt zaterdag ook diverse demonstraties, zoals wat te doen als de vlam in de pan slaat. De brandweer zal ook gratis brandblussers controleren.

Er zijn tijdens de Veiligheidsdag diverse bekende Nederlanders aanwezig. Piet Paulusma zal hoogstwaarschijnlijk voor Hart van Nederland het weer presenteren vanuit de brandweerkazerne en Johan Vlemmings gaat speciaal voor deze actie met de auto te water. Verder is de organisatie nog bezig om andere bekende Nederlanders te strikken voor dit evenement.