SV Diemen deed zichzelf tekort.
SV Diemen deed zichzelf tekort. Foto: Jan Ronday

SV Diemen verliest van VVA/Spartaan: 1-2

DIEMEN - SV Diemen heeft de eerste competitiewedstrijd verloren. De ploeg van trainer Gerrie Breugem verloor voor eigen publiek met 1-2 van VVA/Spartaan. Bij rust leidden de Amsterdammers met 0-1.

SV Diemen speelde een goede wedstrijd. Er stond een hechte ploeg op het veld. Veel aanvallen begonnen bij de centrale verdedigers Rémon van Asselt en Jelle de Wild. Verder manifesteerde middenvelder Kay Minnema zich als vormgever van het spel. SV Diemen, dat in de eerste helft de harde wind tegen had, was voor rust de beste ploeg. De thuisclub creëerde diverse kansen die echter niet werden benut.

VVA/Spartaan heeft een jonge ploeg met een aantal technisch vaardige spelers. Na 26 minuten spelen kwamen de bezoekers op voorsprong. Na een mooie combinatie werd van afstand raak geschoten. SV Diemen ging op zoek naar de gelijkmaker. Jelle de Wild had de pech dat zijn prachtig genomen vrije trap op de kruising eindigde.

Na de hervatting had SV Diemen de (nu minder krachtige) wind in de rug. In de 67e minuut kwam de thuisploeg langszij. Gianno dos Passos schoot de bal van afstand langs de goed spelende doelman van VVA/Spartaan. Na de gelijkmaker hielden de ploegen elkaar min of meer in evenwicht. SV Diemen kreeg een aantal kansen, maar stuitte op de keeper van de Amsterdammers. Aan de andere kant trad SV Diemen-keeper Dave Moen diverse keren goed op. In de 85e minuut kwam VVA/Spartaan opnieuw op voorsprong via een fraaie treffer. SV Diemen trainer Gerrie Breugem besloot alles of niets te spelen. De kopsterke verdediger Jelle de Wild werd naar voren gestuurd om de aanval te ondersteunen. Vlak voor tijd zag Rémon van Asselt zijn vrije trap net langs het doel van VVA/Spartaan gaan. SV Diemen heeft zichzelf tekortgedaan. De ploeg had minimaal een punt verdiend. SV Diemen gaat zondag op bezoek bij VVH Velserbroek. De wedstrijd in Velserbroek begint om 14.00 uur. VVH Velserbroek verloor de competitie-ouverture. De ploeg ging in de uitwedstrijd tegen SV Ouderkerk met 2-0 onderuit.