Concentratie tijdens het schaken.
Concentratie tijdens het schaken. Foto: Trudy Kroese

Oosten-Toren begint aan schaakseizoen

DIEMEN - Het seizoen van schaakvereniging Oosten-Toren gaat vanavond van start. De vereniging heeft een clublokaal (zaal 3) in De Schakel in de Burgemeester Bickerstraat 46A. Oosten-Toren verhuisde ruim een jaar geleden van Amsterdam naar Diemen.

De jeugd schaakt elke donderdagavond van 18.45 tot 19.45 uur. De jonge schakers spelen wekelijks een partij in de interne competitie en krijgen ook les. De vereniging leidt kinderen op voor een schaakdiploma. Als de kinderen eraan toe zijn wordt aan het einde van het seizoen een schaakexamen afgenomen door een diploma-consul van de Koninklijke Nederlandse Schaak Bond.

Oosten-Toren heeft plaats voor jongens en meisjes van 5 tot ongeveer 14 jaar. Zij kunnen een maand gratis meespelen en hoeven dan pas te beslissen of zij lid willen worden. De contributie bedraagt 45 euro per jaar. Geïnteresseerden kunnen op donderdagavonden binnenlopen. Bij de senioren gaat de interne competitie vanavond om 20.00 uur van start. Daarnaast heeft Oosten-Toren drie teams ingeschreven voor de externe competitie tegen schaakverenigingen uit Amsterdam en de regio. Het eerste team komt uit in de promotieklasse van de Schaakbond Groot Amsterdam, het tweede team speelt in de tweede klasse en het derde team komt uit in de derde klasse. Ook bij de senioren heeft Oosten-Toren plaats voor nieuwe leden.

Schaakles voor volwassenen
Oosten-Toren heeft dit seizoen een nieuwe activiteit: schaaklessen voor volwassenen. De cursus bestaat uit tien lessen die vanaf donderdag 6 oktober in De Schakel worden gegeven. De lessen beginnen steeds om 20.30 uur en zijn bedoeld voor beginnende schakers. De kosten bedragen in totaal 30 euro. Dit is inclusief een schaakleerboek en een oefenboek. De schaaklessen gaan door als er zich minimaal vijf mensen hebben ingeschreven. Belangstellenden kunnen zich inschrijven door een e-mail te sturen aan gfm.driessen@gmail.com.

Voor meer informatie kan de website van de schaakvereniging worden bezocht: www.oostentoren.nl.