Marvin van Rijn opent volgende maand zijn makelaarskantoor in het Diemerplein. Kelly Heruer maakt de foto's van de te verkopen woningen.
Marvin van Rijn opent volgende maand zijn makelaarskantoor in het Diemerplein. Kelly Heruer maakt de foto's van de te verkopen woningen. Foto's: Trudy Kroese

'Ik ga een deel van de markt in Diemen veroveren'

DIEMEN - Marvin van Rijn (39) uit Diemen is op 1 januari 2016 begonnen met IB Makelaars. Het bedrijf is in Diemen gevestigd en opent in oktober een kantoor aan het Diemerplein 10 (bij de ingang van het winkelcentrum naast de Rabobank). IB Makelaars is een jong en gedreven makelaarskantoor dat zich heeft gespecialiseerd in koop, verkoop en verhuur van woonhuizen.

Vertel eens iets over je achtergrond?
"Ik ben in 1977 geboren in Amsterdam en ben opgegroeid in Amstelveen. Na het Casimir Lyceum heb ik de hbo-opleiding Makelaardij gedaan, die ik in 2001 succesvol heb afgerond. Op 23-jarige leeftijd heb ik met mijn vriendin Kim Bohnenn (een dochter van Wim Bohnenn, de adviseur en presentator van het Diemer Festijn - red.) mijn eerste woning gekocht en ben ik in Diemen komen wonen. Kim is opgegroeid in Diemen. Wij zijn inmiddels getrouwd en hebben samen een geweldige dochter die luistert naar de naam Ivy. Wij hebben eerst aan Fregat in Diemen-Noord gewoond en wonen tegenwoordig in nieuwbouwwijk Plantage De Sniep."

En na je studie de makelaardij in?
"Ja. Ik ben omstreeks 1998 begonnen als stagiair in de woningmakelaardij bij Jacobus Recourt Makelaars. Na die stageperiode ben ik bij dat kantoor in dienst getreden als woningmakelaar. Vervolgens ben ik daar door een particuliere belegger in winkelpanden weggehaald om gezamenlijk de winkelportefeuille uit te breiden. Twaalf maanden later ben ik gevraagd of ik op de woningmakelaardij wilde komen werken bij Boer Hartog Hooft Makelaars in Amsterdam. Na drie jaar ben ik gevraagd om als projectontwikkelaar op te treden voor een bedrijf van drie privé-investeerders, waarbij we grond aankochten voor de ontwikkeling van nieuwbouwwoningen. Na een hele mooie en vooral leerzame tijd ben ik drie jaar geleden met twee andere makelaars een eigen makelaarskantoor begonnen. Gedurende die drie jaar ben ik er gaandeweg achtergekomen dat deze twee collega's een andere manier en visie op het makelaarsvak hebben. Dat heeft mij doen besluiten mijn droom na te jagen en per 1 januari van dit jaar mijn eigen makelaarskantoor te beginnen onder de naam IB Makelaars."

Waar staat de naam IB voor?
"Ik heb puur gekozen op basis van mijn persoonlijk geluk. En mijn geluk ligt thuis bij mijn gezin. Onze dochter heet Ivy Bo van Rijn. Ik vind het mooi om mijn bedrijf naar haar te vernoemen door het gebruik van haar initialen, want zij betekent alles voor mij. En stel dat Ivy Bo over een jaar of achttien makelaar wil worden en in de zaak wil gaan werken, dan is het toch mooi dat haar initialen voorkomen in de naam van het bedrijf?"

Wat doet IB Makelaars?
"IB makelaars is een jong, actief en vooral gedreven makelaarskantoor waarbij de opdrachtgever voorop staat. Wij nemen onze opdrachtgevers bij de hand, ontzorgen hen volledig en stellen alles in het werk voor het optimale resultaat. Met minder nemen wij geen genoegen. Daar komt dus veel meer bij kijken dan een woning op Funda plaatsen. Wij denken out of the box, benadrukken de sterke punten van een woning en zetten de minder sterke punten om naar sterke punten. En met meer dan 15 jaar ervaring weten wij het juiste pad uit te stippelen naar het einddoel van onze opdrachtgever. Ons specialisme ligt bij het aankopen, verkopen en verhuren van woonhuizen in elke prijscategorie."

Hoe ga je te werk?
"Ik vind het als makelaar belangrijk om een vertrouwensband op te bouwen met mijn opdrachtgevers en ze een optimale service te bieden. Je krijgt tenslotte de sleutel van hun duurste bezit. De aankoop of verkoop van een huis is voor mensen een ingrijpende en spannende gebeurtenis die niet dagelijks plaatsvindt. Wij bepalen in onderling overleg een traject, marketingplan en verkoopstrategie die voor onze opdrachtgevers de beste manier vormen om het ideale resultaat te behalen. Zo werken wij bijvoorbeeld uitsluitend met professionele fotopresentaties die gemaakt worden door onze huisfotografe Kelly Heruer. Professionele foto's geven de juiste uitstraling voor een presentatie op diverse websites (Funda, Jaap, Pararius en nog ruim 30 andere landelijke sites) en een goed beeld van een woning. Ik begeleid, ontzorg en neem mijn opdrachtgevers van het begin tot aan het einde bij de hand tot het gewenste resultaat. Dat doe ik uiteraard ook als ik door een klant word gevraagd voor de aankoop van een woning. Ik verzorg een intakegesprek waarin alle woonwensen worden besproken en op basis daarvan selecteer ik de juiste woningen. Ik ga mee om de woningen te bezichtigen, doe de onderhandelingen en zorg ervoor dat juridische aspecten goed worden geregeld. Een nee bestaat bij ons niet! Ook voor het verhuren van woonhuizen verzorg ik de gehele begeleiding. Het mooie van mijn kantoor is dat ik als een van de weinige makelaarskantoren de woningen op zowel Funda als Pararius kan plaatsen."

In welke regio's werk je?
"Ik ben als makelaar voor zowel de verkoop, aankoop en verhuur van woningen vooral actief in Amsterdam en Diemen. Daarnaast heb ik exclusief een portefeuille met zo'n 300 huurwoningen in Leiden en omgeving. Met de opening van mijn nieuwe kantoor in Diemen ligt daar een enorme uitdaging om een deel van de markt in Diemen te veroveren van mijn gewaardeerde collega-makelaars. Medio oktober open ik mijn kantoor aan het Diemerplein 10. Dat is de ruimte naast de ingang van het winkelcentrum bij de Rabobank, schuin tegenover Salon van Diemen. Ik ben er echt heel erg blij mee en ben er supertrots op. Het is een uitstekende locatie waar veel mensen langslopen en natuurlijk met de markt op woensdag voor de deur. Hierdoor krijgen de woningen die ik verkoop/verhuur extra exposure. Het pand moet nog verbouwd worden, maar ik streef ernaar om medio oktober open te gaan. Behalve mijn collega en ik zal ook Kelly in die ruimte werken en haar foto's tentoonstellen. In het kantoor komen prachtige raampresentaties en flatscreens te hangen waarop de woningen te zien zijn die wij in de verkoop en verhuur hebben."

Hoe gaan de zaken tot dusver?
"Goed. Sinds 1 januari kan ik makelen op mijn manier en dat werpt zijn vruchten af. Ik ben als makelaar nog afhankelijk van mond-tot-mondreclame en zie dat steeds meer klanten mij op die manier weten te vinden. Een leuk voorbeeld: onlangs heb ik via via een woning voor de markt uit verkocht in de P.C. Hooftstraat in Amsterdam. Deze klant had ook een woning net buiten Amsterdam die hij wilde verkopen. Deze woning heb ik binnen drie dagen voor een geweldige prijs verkocht. Ik heb in de tuin van die woning een bord geplaatst met het opschrift 'Verkocht! Ook verkopen? Bel mij'. Een dame die daar achter woont heeft haar huis al enige tijd in de verkoop staan. Zij zag dat bord staan, heeft contact gezocht met de verkoper en heeft mij vervolgens verzocht om haar woning op mijn manier in de verkoop te zetten. Dat geeft toch aan dat ik op een goede manier mijn 'hobby' uitvoer."

IB verwijst naar de voorletters van de dochter van Marvin en Kim.