Fergil Hesterman.
Fergil Hesterman.

Fergil Hesterman zwemt 40 kilometer

DIEMEN - Langeafstandzwemmer en ijszwemmer Fergil Hesterman heeft zaterdag 40 kilometer gezwommen in de rivier de Weser in Duitsland. Hij zwom van Rinteln naar Minden. Zijn eindtijd was 5 uur 22 minuten en 44 seconden.

Er stond een lichte stroming, maar die was lang niet zo sterk als waarop de zwemmers hadden gehoopt. Fergil finishte als eerste zwemmer zonder wetsuit en was sterk genoeg voor een tweede plek all-in. De wedstrijd was een mooie voorbereiding op zijn volgende wedstrijd. Op 8 september vertrekt Fergil naar Moermansk in Rusland voor een ijszwemevenement waarvoor hij een van de veertig uitnodigingen heeft ontvangen. De stad Moermansk bestaat 100 jaar en dat wordt gevierd met allerlei sportevenementen in en langs de golfstroom, waaronder het ijszwemmen.

Fergil is momenteel in voorbereiding voor het WK ijszwemmen dat zal plaatsvinden van 5 tot en met 8 januari 2017 in Burghausen in Duitsland. Hiervoor zit hij momenteel een of twee keer per week in een ijsbad dat tot vijf graden gekoeld kan worden. In de winter traint hij in het water van De Diem en in het buitenzwembad De Waterdam in Volendam dat gedurende de hele winter open blijft.


Open dag Manege De Eenhoorn

DIEMEN - Manege De Eenhoorn aan Landlust 3 houdt op zondag 11 september een open dag. Het evenement duurt van 11.00 tot 16.00 uur. Iedereen is welkom.

Er zijn die dag allerlei activiteiten. Er kan een gratis ritje op een pony worden gemaakt, er kunnen hoefijzers worden versierd en er zijn diverse demonstraties. Het terrein van Manege De Eenhoorn is het afgelopen jaar opgeknapt. Het ruiterpad en de buitenrijbanen zijn vernieuwd, het dak van de binnenbak is vervangen en er zijn 128 zonnepanelen geplaatst, waardoor er evenveel stroom wordt opgewekt als verbruikt.