De hele winter iedere laatste zondag van de maand kamermuziek in De Hoop.
De hele winter iedere laatste zondag van de maand kamermuziek in De Hoop. Foto: Trudy Kroese

In november 100ste concert Kamermuziek in De Hoop

DIEMEN - Een bijzonder kamermuziekconcertseizoen in schuilkerk De Hoop: in november wordt het 100ste concert gegeven. Reden voor een extra feestelijk concert. Maar ook de nummers 98, 99 en 101, 102 en 103 beloven weer winterse zondagmiddagen met prachtige muziek.

Het concertseizoen 'Kamermuziek in De Hoop' 2016-2017 biedt weer een gevarieerd programma, belooft Els Verhaak, die de programmering voor haar rekening neemt. "Op 25 september is er een pianorecital door de veelzijdige pianist Marcel Worms, die de tijdloze en verstilde muziek van Mompou, Satie, Pärt en Peteris Vasks vertolkt. In oktober speelt Duo Silencio het programma 'Songs without Words'. Saxofonist Christiaan van der Weij en pianiste Natalja Korobanjko spelen lyrische duetten van Mendelssohn, Grieg, César Franck en Rachmaninov."

Het concert op 27 november wordt een feest. "Het is het 100ste concert in de serie en dat wordt gevierd met een concert met een culinair tintje. Ensemble Corona komt met het programma 'Gentils amoureux': chansons en instrumentale muziek uit de 15de eeuw. In de pauze zullen de gasten worden getrakteerd op een heuse proeverij met hapjes en een drankje uit de middeleeuwse keuken."

Het jaar 2017 begint met het Antonin Kwartet dat Bartok en Schubert zal laten horen. In dit 'Telemannjaar' laat het internationaal Barokensemble Giardino Musicale in februari heel toepasselijk 'Toppers van Telemann' klinken. Het concertseizoen wordt in maart afgesloten met een uitvoering van het Keros Ensemble in de onalledaagse bezetting viool, hoorn, harp. Violiste is de Diemense Angela Skala.

Uitgebreide informatie over alle concerten is te vinden op www.schuilkerkdehoop.nl.