De blokhut, nu nog een maquette. Naar verwachting volgend jaar zomer klaar.
De blokhut, nu nog een maquette. Naar verwachting volgend jaar zomer klaar. Foto: Trudy Kroese

Diemenaar van het Jaar

Aschwin van Wel is als voorzitter het gezicht van Scouting Diemen

DIEMEN - En de winnaar is... Aschwin van Wel, voorzitter van Scouting Diemen, is door het DiemerNieuws uitgeroepen tot Diemenaar van het Jaar 2016. Als voorzitter van Scouting Diemen zet Aschwin zich al jaren in voor de vereniging en met alle scouts voor Diemen tijdens vele evenementen.

"Dit had ik nooit verwacht", was de eerste reactie van de kersverse Diemenaar van het Jaar. Geen idee had hij toen hij, dacht hij, voor een interview over de blokhut naar het Diemerbos toog. Hij was verrast, maar ook blij met de prijs. "Ondanks dat er veel meer mensen zijn die hem ook wel zouden verdienen, ben ik er wel heel blij mee en ook om te horen dat andere mensen mijn werk blijkbaar waarderen. Als voorzitter van de scouting moet ik wel naar buiten treden, maar eigenlijk doe ik liever het werk op de achtergrond. Iemand moet het gezicht zijn, maar je doet het natuurlijk met de hele groep."

Dit jaar is de komst van de blokhut in het Diemerbos eindelijk definitief zekergesteld, ook financieel. Niet dat er in 2016 pas werk van gemaakt is, daar zijn heel wat jaren van hard lobbyen aan voorafgegaan. Al zo'n 10 jaar strijdt Scouting Diemen, met Aschwin vaak voorop, voor een eigen plek in het Diemerbos
De jury heeft veel waardering voor het werk van Scouting Diemen en voor de rol van Aschwin van Wel als voorzitter. Scouting Diemen is een belangrijke vereniging voor de jeugd in Diemen die openstaat voor iedereen en is zeer actief in de lokale gemeenschap.

Scouting Diemen is zichtbaar bij heel veel evenementen. Je ziet ze echt overal: op 4 mei bij de herdenking, bij het Loswalfestival, het Diemer Festijn, de DiemerCross, de Diemer December Dagen en de Kerstommegang. Die betrokkenheid bij de Diemense samenleving telt voor de jury zwaar.

Lees verder op pagina 2 en 3.