Discoschaatsen tijdens Winterspelen.
Discoschaatsen tijdens Winterspelen. Foto: Trudy Kroese

Drukte tijdens winterspelen

DIEMEN - Het was druk tijdens de Winterspelen op het Diemerplein. De jeugdige bezoekers vermaakten zich op de ijsbaan van kunststof en de andere attracties op het Diemerplein. Veel kinderen en tieners probeerden overeind te blijven op de snowboardsimulator. Dat bleek moeilijk.

Het was de derde keer dat de Winterspelen in Diemen werden gehouden. In tegenstelling tot de eerste twee edities werkte het weer dit keer mee. Het evenement werd georganiseerd door de Stichting Welzijn Diemen (SWD) en de gemeente. De Diemer IJsclub organiseerde een aantal activiteiten.

Alle kinderen die deelnamen ontvingen een strippenkaart. Die strippenkaart ter waarde van een euro was gesponsord door de Diemer IJsclub. Hierdoor konden de kinderen gratis deelnemen aan alle activiteiten van de Winterspelen.

De kinderen bonden de kunstschaatsen onder en stapten op de ijsbaan van kunststof om plezier te maken. Veel ouders gingen met hun kinderen de ijsbaan op. Kinderen konden zich ook uitleven op een springkussen en de snowboardsimulator die op het Diemerplein stonden. Vooral die laatste attractie was in trek. Het was mooi om te zien hoe de kinderen op de snowboardsimulator stapten en hun evenwicht probeerden te bewaren. Het was een zeer moeilijke opgave. Na korte tijd werd de kansloze strijd verloren en maakten de kinderen een zachte landing in het luchtkussen.

Met de strippenkaart konden de kinderen bij een kraampje op het Diemerplein een heerlijke portie poffertjes en een beker warme chocolademelk halen. De versnaperingen waren gratis. Er stond steeds een rij voor het kraampje en de stagiaires van de SWD en vrijwilligers zorgden ervoor dat alle kinderen poffertjes en drinken kregen. Dionne Tool, buurtsportwerker van de SWD: "Er hebben ongeveer 270 kinderen deelgenomen aan de Winterspelen. Dat is een mooi aantal. Het was heel leuk. Wij hebben veel hulp gehad van leden van de Diemer IJsclub. Zij hebben bij sommige kinderen de schaatsen ondergebonden en hen op het ijs begeleid. Verder heeft de Diemer IJsclub een aantal activiteiten georganiseerd zoals een estafette, ijshockeywedstrijden, waarbij er doelen waren gemaakt met behulp van pionnen, en tikkertje spelen. De Winterspelen zijn afgesloten met discoschaatsen op de ijsbaan."

De Winterspelen worden eind december 2017 opnieuw gehouden op het Diemerplein.