Sebastiaan Leis: 'Flexibiliteit is ons fundament.'
Sebastiaan Leis: 'Flexibiliteit is ons fundament.' Foto: Trudy Kroese

Regus Diemen trekt veel
lokale ondernemers

DIEMEN - Twee jaar geleden opende Regus de locatie Diemen op de Campus Diemen Zuid. Nu is zeker 75% van de werkplekken bezet. En opvallend: met veel lokale ondernemers, meer dan in andere vestigingen van Regus in Amsterdam.

Regus is een wereldwijde aanbieder van flexibele kantoorruimte: 3000 vestigingen in 900 steden in 120 landen, waarvan 73 in Nederland. In Amsterdam zijn 15 locaties. De doelstelling voor 2017 is om het aantal Nederlandse vestigingen met 35 locaties uit te breiden, vertelt Sebastiaan Leis, area manager Zuid-Oost van Regus. Naast Diemen heeft hij de leiding over de vestigingen Arena en Business Park. "Dat is ambitieus in deze tijd waarin je echt je best moet doen om klanten te trekken. Onze klanten vind je ook niet op straat. Wij moeten het vooral hebben van contacten via via."

Regus Diemen heeft 93 werkplekken, voor een uur, een dag, een week, een maand of jarenlang. Van een bureau in de Business Lounge tot een kantoor voor 20 mensen. Of meer, dan gaat er gewoon een wandje uit. "Flexibiliteit is ons fundament", aldus Leis. "Ondernemers moeten immers ook flexibel zijn." Ondernemers kunnen zeven dagen per week, 24 uur per dag op hun werkplek bij Regus terecht. Een parkeerplek erbij huren kan ook.

Zzp'ers maken vooral gebruik van de Business Lounge, met banken, zitjes, een algemene keuken en als je wilt een vaste werkplek. "Een tussenstap voor veel zzp'ers is het Virtual Office. Zij werken van huis uit, maar de telefoon wordt hier opgenomen met hun bedrijfsnaam en ze kunnen hier klanten ontvangen. Met weinig budget een professionele uitstraling."

Het gaat goed in Diemen. "We zitten voor 75% vol en gaan richting 85%. Dat is voor Regus voldoende." Diemen trekt, meer dan de andere locaties die Leis leidt, veel lokale ondernemers. "Die zijn heel divers: consultants, recruiters, advocaten, een reisbureau, maar ook grotere ondernemingen die internationaal zaken doen. De Diemense vestiging is, met de geweldige bereikbaarheid met de auto en het openbaar vervoer, wat locatie betreft samen met Arena de beste", vindt Leis. "En toch liggen de prijzen bij ons iets lager dan elders in Amsterdam."

De Campus biedt meer voordelen. "Het leeft, met de supermarkt en de restaurantjes. Binnenkort heb ik een afspraak met eigenaar Koen Rooks van de sportschool. Ik zou wel iets samen willen doen: een sportschoolabonnement voor mensen die bij ons een werkplek huren, of andersom een werkplek voor een dag voor sporters." Na een jaar de focus op grotere, internationale bedrijven heeft Leis zich voor 2017 voorgenomen nog meer lokale bedrijven aan te trekken. "Het plan ligt al bij het hoofdkantoor."

De Campus biedt
veel voordelen