De dames van SV Zeeburg 1.
De dames van SV Zeeburg 1. Foto: Doug van Leeuwen

Dames SV Zeeburg spelen gelijk

DIEMEN - Het eerste damesteam van SV Zeeburg heeft in de uitwedstrijd tegen Cometas gelijkgespeeld. Het werd in Leeuwarden 25-25. Bij rust leidden de handbalsters uit Diemen met 13-14.

Het resultaat was teleurstellend, want SV Zeeburg had vooraf gerekend op de volle winst tegen de laaggeklasseerde tegenstander uit de hoofdstad van Friesland. SV Zeeburg begon scherp en liep al snel uit naar een voorsprong van vier punten. De dames van Cometas lieten het er niet bij zitten en vochten zich terug in de wedstrijd. Bij rust was het verschil nog maar één treffer in het voordeel van SV Zeeburg.

SV Zeeburg ging na rust weer goed van start. De bezoekers speelden snel en offensief en Cometas maakte veel verdedigende overtredingen, waardoor diverse speelsters tijdstraffen van twee minuten kregen. SV Zeeburg profiteerde van de overtalsituaties en liep uit maar een voorsprong van vier punten.

Daarna miste SV Zeeburg diverse kansen en wist Cometas langszij te komen. Twee minuten voor tijd had de thuisclub zelfs een voorsprong van twee punten. Maar SV Zeeburg toonde aan over veerkracht te beschikken en wist alsnog een punt veilig te stellen: 25-25. Het eerste damesteam maakt een goed seizoen door in de hoofdklasse van de zaalcompetitie. Nadat de ploeg vorig jaar kampioen werd van de eerste klasse van de zaalcompetitie werd besloten om met het team alleen nog maar in de zaalcompetitie uit te komen. Vorig seizoen was het eerste damesteam nog actief in de zaalcompetitie en de veldcompetitie.

Tweede plaats
De dames van SV Zeeburg hebben na elf duels zeventien punten en staan op de tweede plaats. Koploper KRAS/Volendam heeft twee punten meer. Dit is een knappe prestatie, want SV Zeeburg speelt voor het eerst in de hoofdklasse. Daarnaast heeft trainer/coach Doug van Leeuwen het lange tijd zonder een aantal basiskrachten moeten doen, onder wie aanvoerster Dionne Tool. SV Zeeburg speelt op zaterdag 7 januari thuis tegen Tornado. De wedstrijd wordt gespeeld in Sporthal Diemen en begint om 19.30 uur.