Fred en Corrinne Piepenbrock.
Fred en Corrinne Piepenbrock. Foto: Trudy Kroese

Keurslagerij Piepenbrock al 25 jaar een begrip in Diemen-Zuid

DIEMEN - Keurslagerij Piepenbrock is op vrijdag 6 januari 2017 25 jaar in winkelcentrum Kruidenhof in Diemen-Zuid gevestigd. Klanten ontvangen die dag maar liefst 25 procent korting op hun aankopen. Eigenaars Fred Piepenbrock (56) en zijn vrouw Corrinne (49), die in het verleden 21 jaar in Diemen hebben gewoond, hebben het goed naar hun zin in Diemen en doen graag iets terug voor de gemeenschap.

Fred volgde een zesjarige opleiding tot slager en werkte aanvankelijk in loondienst bij een slager in de wijk Venserpolder in Amsterdam-Zuidoost. In januari 1992 kreeg hij de kans om de slagerij van de heer Woorts in winkelcentrum Kruidenhof over te nemen. "De winkels lagen toen nog aan de andere kant van de straat", legt Fred uit. "Het winkelcentrum is vijftien jaar geleden omgedraaid. De huidige situatie is veel beter, want automobilisten die langsrijden zien de winkels liggen. Maar wat mij betreft wordt op het parkeerterrein een blauwe zone ingevoerd. Dan kunnen onze klanten makkelijker een parkeerplek vinden." Keurslagerij Piepenbrock trekt klanten uit heel Diemen. "Wij staan bekend als een goede, maar ook dure slager. Dat eerste klopt, want kwaliteit staat bij ons op de eerste plaats. Maar wij zijn zeker niet duur, en dat weet ik omdat ik dikwijls onze prijzen vergelijk met die van andere zaken."

Het assortiment van Keurslagerij Piepenbrock is ruim en divers. "Wij verkopen bijvoorbeeld veel verse kant-en-klaarmaaltijden die wij zelf maken en ook onze belegde broodjes zijn in trek. Het Parool heeft onze hamburger tot beste van Amsterdam en omgeving uitgeroepen en voor onze rookworst hebben wij een internationale prijs gekregen. Wij leveren ook lunches aan bedrijven in de regio en verzorgen voor een aantal bedrijven de catering. Daarnaast komen ook werknemers van bedrijven uit de buurt in de middagpauze een broodje halen."

Fred en Corrinne doen graag iets terug voor de lokale gemeenschap. Het bedrijf sponsort de tennisverenigingen ATVD en TVDZ in Diemen. Daarnaast is het bedrijf sponsor van voetbalclubs TOG in Amsterdam-Oost en SV 's Graveland, de woonplaats van Fred en Corrinne. In het verleden waren zij sponsor van SV Diemen. De kans is aanwezig dat dit in de toekomst weer zal gebeuren. Senioren die lid zijn van de ouderenbonden ANBO en PCOB krijgen op vertoon van hun lidmaatschapskaart van de bond altijd twintig procent korting bij Keurslagerij Piepenbrock: "Het gaat hier vaak over mensen die al lange tijd klant bij ons zijn, zij hebben ons groot gemaakt. Veel ouderen hebben het financieel ook niet makkelijk."

Fred en Corrinne kijken positief naar de toekomst. Door de oplevering van Campus Diemen Zuid is het aantal klanten toegenomen. Zij verwachten dat het aantal klanten verder zal toenemen na de oplevering van de woningen in nieuwbouwwijk Holland Park.