Deelnemers Santa Run in actie.
Deelnemers Santa Run in actie. Foto: Trudy Kroese

Kinderen genieten tijdens Santa Run

DIEMEN - De Daarom Diemen Santa Run is een groot succes geworden. Er deden in totaal 71 kinderen mee aan de Santa Run. 29 kinderen van vier tot zeven jaar deden mee aan de Mini Santa Run en 42 kinderen aan de Maxi Santa Run. Beide wedstrijden gingen over een parcours op het Diemerplein.

De kinderen verzamelden zich rond 16.00 uur op het Diemerplein en ontvingen hun startnummer en een kerstmuts met lampjes. Veel ouders en andere aanwezigen kregen tot hun grote vreugde ook een kerstmuts en droegen die met trots. De Santa Run was georganiseerd door de Stichting Welzijn Diemen (SWD) en de gemeente. Er was een mooi parcours op het Diemerplein uitgezet dat met hekken en linten was afgesloten. De kinderen konden ongestoord lopen.

Kort voor het begin van de Santa Run gingen de kinderen en de leden van de organisatie op de foto. Het was een mooi gezicht om de kinderen met een kerstmuts op het hoofd te zien stralen. Veel kinderen hadden hadden het nodige werk besteed aan hun kerstoutfit. Daarna was het tijd voor de warming-up die werd geleid door buurtsportcoach Dionne Tool. Zij stapte op een klein podium en deed de oefeningen voor aan de kinderen. Er werd vooral gedanst. Uit de luidsprekers klonk kerstmuziek en de kinderen dansten en sprongen enthousiast mee. De deelnemers aan de Mini Santa Run verzamelden zich voor de startstreep. Wethouder Jeroen Klaasse van Sport richtte kort het woord tot de aanwezigen en sprak de hoop uit dat de Daarom Diemen Santa Run het begin is van een jaarlijkse traditie. Nadat de wethouder met de kerstbel had geluid, gingen de kinderen van start. De Mini Santa Run bestond uit drie ronden, twee buurtsportcoaches liepen mee als voorloper. Na twee ronden stapten zij opzij en gingen de kinderen voor de plaatsen op het podium. Daarna was het de beurt van de kinderen vanaf zeven jaar die aan de Maxi Santa Run deelnamen. Wethouder Klaasse gaf opnieuw het startsein door met de kerstbel te rinkelen. De Maxi Santa Run bestond uit maar liefst zes ronden. De twee voorlopers liepen de eerste drie ronden aan de leiding.