'Julius in Winterland'.
'Julius in Winterland'.

Film en Peuterfestival in de kerstvakantie

DIEMEN - In de tweede week van de kerstvakantie kunnen kinderen lekker naar de film en het theater. In Theater De Omval draait de film 'Julius in Winterland' voor de wat grotere kinderen en voor de allerkleinsten is er weer een Peuterfestival.

'Julius in Winterland' is de titel van de film voor kinderen vanaf 6 jaar. Julius woont in een weeshuis. Zoals altijd kijkt hij erg uit naar Kerstmis, want dan komt de Kerstman op bezoek. Maar wanneer de oudere jongens beweren dat de Kerstman eigenlijk het schoolhoofd is die zich heeft verkleed, verliest Julius zijn geloof in alles wat met Kerstmis te maken heeft. Tot er iets vreemd gebeurt: via een magische doos komt Julius in Winterland terecht. Daar moet hij de Kerstman zien te vinden voor de grote dag is aangebroken. Julius in Winterland draait dinsdag 3 januari om 11.00 uur en 14.00 uur en woensdag 4 januari om 11.00 uur en 14.00 uur.

Zondag 8 januari is het theater open voor de allerkleinsten tijdens het Peuterfestival, inmiddels een traditie in De Omval begin januari. Om 10.00 uur begint voor kinderen van twee jaar en ouder 'We hebben er een geitje bij' door Malou van der Sluis. Een beeldende, interactieve en intieme voorstelling over vreugde, feest, de wereld ontdekken én over een dikke buik die trappelt en geluid maakt. Met minimale middelen neemt Malou de kinderen mee in een speels verhaal over geboren worden en alles daaromheen.

Om 11.00 uur en 13.00 uur speelt Wijnand Stomp de voorstelling 'Jip en Janneke'. Een zonnige familievoorstelling waarin Wijnand de twee kinderen uit de beroemde verhalen van Annie M.G. Schmidt tot leven brengt. Met persoonlijke verhalen laat Wijnand Stomp zien dat die ondeugende, vaak ruziënde buurkinderen overal kunnen wonen. Deze voorstelling is geschikt voor kinderen vanaf drie jaar.

'We hebben er een geitje bij'.
'Jip en Janneke'.