Het team van Tuk Tuk Factory in Diemen.
Het team van Tuk Tuk Factory in Diemen. Foto: tuktukfactory.com

Tuk Tuk Factory wil met de E-Tuk de wereld bestormen

DIEMEN - Tuk Tuk Factory uit Diemen, naar eigen zeggen de grootste maker en distributeur van E-Tuks (elektrische tuktuks) ter wereld, kan de vraag nauwelijks aan. Het bedrijf wil groeien en daarvoor is kapitaal nodig. Daarom geeft het bedrijf via MKB-beurs NPEX obligaties uit.

Directeur Ronald Vos en zijn team weten zeker: ze gaan met de E-Tuk de wereld bestormen. De E-Tuks worden steeds populairder. De vraag is nu al groter dan de kleine 40 tuktuks die maandelijks in de fabriek in Thailand van de band komen. De krachtige accu, die in de werkplaats in Diemen wordt ingebouwd, wordt eenvoudig opgeladen via een stekker in het stopcontact en er wordt een behoorlijke snelheid mee gehaald. "Misschien wel het geheim van het succes."

Succesverhaal
Vier van de vijf E-Tuks gaan naar het buitenland. Vos trekt - weliswaar voorzichtig - de vergelijking met het succesverhaal van Tesla, het elektrische autowonder op vier wielen. "De E-Tuk heeft er slechts drie, maar net zoals de Tesla past deze Hollandse versie van de tuktuk naadloos in het tijdsbeeld van een vervoermiddel dat het klimaat niet schaadt en bijdraagt aan schoner vervoer. We gaan naar een productie van 6000 E-Tuks per jaar", voorspelt Vos. Het bedrijf moet dus groeien en daarvoor is kapitaal nodig. Een obligatielening via het handelsplatform van NPEX, de MKB-Beurs van Nederland, moet daarvoor zorgen.